Министър Демерджиев връчи наградата "Посланик на доброто" на полицаи от Русе

  • 28 февруари 2023 15:58

  • 893
  • 1
Министър Демерджиев връчи наградата "Посланик на доброто" на полицаи от Русе
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. връчи наградата „Посланик на доброто“ на полицаите от Второ районно полицейско управление в Русе – Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицаите пристигат първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов” и, въпреки че не разполагат със специална екипировка, започват евакуация на децата и младежите до пристигането на колегите им пожарникари. Част от полицаите са обгазени, но въпреки това всички остават на място, за да помагат. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената стихия нанася само материални щети и няма пострадали. 

Иван Демерджиев в Перник: Ние служим на държавата, а не работим за нея, това започва да се оценява от хората и обществото като цяло

Министър Демерджиев беше категоричен, че всеки ден изпитва гордост от служителите на МВР. „Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има нужда от помощ. Ние сме хората, които осигуряват спокойствие и сигурност, хора, които изпълняват призвание“, заяви той и допълни: „Да застрашиш собствения си живот и здраве, за да спасиш чуждия за мен е висша форма на добро. Поклон пред служителите на МВР“.

Държавната агенция за закрила на детето за четвърта поредна година връчва наградата „Посланик на годината“. Призът се дава на личности, професионалисти и организации, помогнали на дете и/или на семейството му и променили житейска им съдба. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво!

2023.02.28 | 17:59

1
Това е една много хубава новина! Като цяло трябва да има повече такива служители, които знаят как трябва да си вършат работата и да бъдат наистина полезни, за да може обществото ни отново да върне вярата си в системата! Поклон!

Добави коментар

Водещи новини