Задълбочава се проблемът със сметищата от мигранти в община Болярово

  • 28 февруари 2023 14:47

  • 1587
  • 3
Задълбочава се проблемът със сметищата от мигранти в община Болярово
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Продължава проблемът с нерегламентираните сметища, оставащи след мигрантите в пограничните райони, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1116

Поредна акция за почистването им ще се състои през април в Седмицата на гората съвместно с общински и горски служители. Отпадъците ще бъдат извозени до регионалното депо.

Хората в пограничните села ежедневно се натъкват на мигранти

„Хем да почистим гората, хем тези отпадъци от мигранти да бъдат изхвърлени. И дано оттам нататък да бъде прекратена тази лоша практика“, каза кметът на крайграничната община.

Местната власт и жители сигнализираха още през септември миналата година за сметища на големи територии край българо-турската граница в района на боляровските села Странджа, Крайново и Воден.

„Предният път тези големи сметища бяха ликвидирани. Сега обаче отново имаме информация, че има такива на територията на общината – в района на Странджа, Крайново и Воден“, посочи още Христов.

Мая Йорданова
1587 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Всеки един бежанец

2023.03.07 | 03:53

3
Отглеждан в,която държава обитава е проблем за данъкоплатеца! Защо ЕС НЕ ГИ ЕКСТРАДИРА! ЗАЩОТО СЕ САМОУНИЩОЖАВА.ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРОДЪЛГАВА С ТОЗИ НАПЛИВ,КОЙТО НЕ Е И САМО В БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН СЪЩО ВЛИЗАТ!

2023.03.01 | 12:40

2
ЕК нали плаща!Кво се жалите!

2023.02.28 | 15:08

1
Това ни чака. С тези европейски дупедавци съдбата на България ще бъде на буферна зона за емигранти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини