Жители на шест села в община Балчик излизат на протест заради системна липса на вода

  • 25 февруари 2023 07:12

  • 545
  • 1
Жители на шест села в община Балчик излизат на протест заради системна липса на вода
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Жители на шест села в община Балчик се очаква днес да протестират заради системна липса на вода.

Кметът на село Сенокос Красимир Георгиев е уведомил за проблема и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От началото на годината в селото повече от 20 дни не е имало нормално водоподаване. От проблема са засегнати около 3000 абонати на ВиК дружеството в шест села, предаде БНР.

Проблемът е от години и е причинен от амортизиран захранващ водопровод, заяви кметът на село Сенокос Красимир Георгиев. По думите му през лятото хората са свикнали да нямат вода, но сега и през зимата страдат от липса на водоподаване. 

"В горната част на селото имаме кланица, три овцеферми и една кравеферма, там остава постоянно без вода. Имаме училище, на втория и третия етаж няма никакво налягане. От ВиК ни информират постоянно, че имали аварии."

В протеста, който ще започне днес в 10.00 часа на центъра на село Сенокос, хората планират да пресичат пешеходните пътеки на главния път, както и да блокират обходните маршрути.

Росица Валентинова
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.25 | 11:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини