Водещите новини! В Русия продължават антивоенните протести и полицейските арести. Швеция ще изпрати 10 „Леопард“- а в Украйна (и още…)

  • 24 февруари 2023 19:01

  • 1774
  • 3
Водещите новини! В Русия продължават антивоенните протести и полицейските арести. Швеция ще изпрати 10 „Леопард“- а в Украйна (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 февруари   

 

Продължават антивоенните протести и полицейските арести в Русия.

Най-малко шестима души бяха арестувани в Санкт Петербург, предаде Би Би Си.

Задържанията станаха по време, когато десетки души се събраха пред паметника на украинския поет от ХIХ век Тарас Шевченко във втория по големина град в Русия. Някои от хората носеха плакати с антивоенни лозунги и украински знамена.

Петима участници в антивоенни протести бяха задържани в източния град Барнаул.

В югозападната Нижненовгородска област бе арестуван депутатът от парламента на град Викса Дмитрий Мочалин. Той държеше плакат с надпис: Мир на Украйна. Войниците – у дома.  

В Русия продължават антивоенните протести и полицейските арести

***

Швеция ще достави на Украйна 10 танка "Леопард 2" и системи за противовъздушна отбрана "Хок"(HAWK) като част от 11-ия пакет с военна помощ, предаде Ройтерс, позовавайки се на шведското правителство.

Швеция ще изпрати 10 танка "Леопард" в Украйна

***

„За какво ли въобще им дадохме писменост и култура, и духовност…?

Да върнел русия в „историческите ѝ граници“ искал оня с обувките на платформи. Добре, аз лично нямам нищо против – ето ѝ ги „историческите граници“ – на водещата снимка; да връщат. 

То и без това толкова много народи в тая федерация си мечтаят да дойде денят, в който ще я напуснат. А и с поведението си и предстоящата загуба на войната диктаторът с повдигнатите обувки и ботокса тика нещата към разпад така или иначе“.

Да я върнел в „историческите ѝ граници“…? Добре

***

„Загубите заради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички допълнителни възможности. Членството в еврозоната означава намаляване на лихвите по заемите, намаляването на транзакционните такси, както и по-бързо увеличаване на доходите у нас“.

Евродепутатът Цветелина Пенкова: Еврозоната бе възможност да се повишат по-бързо доходите у нас

***

Плочите с надписа от паметника на Съветската армия трябва да бъдат премахнати. Те представляват опасност за преминаващите граждани. Това съобщиха от Столична община. 

Столична община: Плочите с надписа от паметника на Съветската армия трябва да бъдат премахнати

***

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своите огорчение и възмущение”, каза пред камерата на NOVA Светлозар Раянов. Той работи като преводач от немски език.

Мъжът, счупил плочата на паметника на Съветската армия: Мотивира ме речта на Путин

***

„Решението на ЦИК създаде голяма опасност за точното и правилно отчитане на резултатите и даде много предпоставки за злоупотреби”, коментира бившият депутат от “Демократична България” и бивш правосъден министър Надежда Йорданова, която е един от вносителите на жалбата.

Съдът отмени решението на ЦИК за сборно броене на хартиения и машинния вот

***

Имаше реални планове за покушението ми в Лондон, когато трябваше да присъствам на наградите БАФТА. Това каза българският разследващ журналист Христо Грозев, предава bTV.

От няколко правоохранителни агенции в Европа получих информация, че има реални планове за покушението ми. Помолиха ме да не задавам повече въпроси, защото разследването още тече“, каза Грозев.

По думите му лицето на руските спецслужби във филма „Навални“ е същото като това на армията – жестоко, но не много компетентно.

Христо Грозев: Имаше реални планове за покушението ми в Лондон, има и задържани

***

Приятелката на Семерджиев, Ева Йорданова заяви пред съда, че никога не го е виждала да употребява наркотици. Делото за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев на бул. „Черни връх“, в която загинаха две млади жени, продължи и днес с разпит на още свидетели, пише "Телеграф".

Приятелката на Семерджиев не го е виждала да се дрогира, но знае, че взима кокаин

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1774 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.24 | 23:49

3
Рускенефа потъва :)

2023.02.24 | 23:01

2
Голям праз 10 леопарда хахахахаха дреми му на оная работа,куче с салам ще плашат
kiro gela

2023.02.24 | 22:51

1
Продължават в болните ви мозъци!80% са с ПУТИН!

Добави коментар

Водещи новини