Хората в пограничните села ежедневно се натъкват на мигранти

  • 21 февруари 2023 21:47

  • 3128
  • 7
Хората в пограничните села ежедневно се натъкват на мигранти
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Мигрантският натиск по българо-турската граница не намалява. Ежедневно покрай близките до границата населени места преминават бежанци. Обикновено се движат на групи. Засичани са дори на километри от граничната бразда.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Жителите на пограничната община Болярово почти ежедневно се срещат с мигранти, преминали българо-турската граница. Казват, че вече са свикнали и не се притесняват. Мигрантите не са агресивни към тях. Село Камен връх се намира на около 30 километра по права линия от граничната бразда. В селото живеят десетина човека. Често се сблъскват с мигранти. Понякога дори им помагат.

"То пътя е от тук. Няма от къде. От тука продължават към вътрешността, обаче то има доста. Сега е студено, когато е по-топло на групички, но не ни закачат", коментира Георги Желязков от село Камен връх пред БНТ.

Проговори брат на загинал в камиона-ковчег край Локорско

"Много често сме давали сиренце да ги храним. Те много гладни, гладни и студено, измръзнали. Просто ги съжаляваме от човешка гледна точка", казва Мария Петрова от с. Камен връх.

Преди две седмица в село Стефан Караджово са хванати трима мигранти.

"Едното момче беше ранено, защото крака му беше превързан и двете момчета го носеха", разказва той.

Кольо Стоянов пасе стадо овце и кози. Казва, че е виждал мигранти само в колите на "Гранична полиция". "Така по гората не. Натоварени в колата - да, в ЗИЛ-а. Той е към "Гранична полиция", спомня си мъжът.

Някои от жителите на пограничните села смятат, че разформироването на гранични войски е било грешка. Според тях охраняващите полицаи и военослужещи не познават границата.

"Тези хора не могат да охраняват границата. Ако искат да я охраняват, могат да направят всичко възможно да ги спрат, защото те минават по определени канали, на определени места", казва Слави Славов.

В последно време мигрантите избират да се движат по черни пътища в гористите местности, за да достигнат определена точка. Следите им се виждат и с просто око. А според хората от пограничната община потока от мигранти ще продължи, защото закона е либерален към трафикантите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3128 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Аз

2023.02.22 | 08:22

7
Стига вече сте се правили на ударени, като сте неспособни се махнете и оставете народа да ги спре, следва смърт за всеки който дръзне да прекрати границата. Няма нужда от тая сган на хранилка. Ненормалниците не виждате ли ги тия мъже те са в Европа за да променят религия и ген. Събудете се.
Kali

2023.02.22 | 07:49

6
Ужасссс...само тая сган ни трябва....ще осерат всичко и престъпността ще стане хилядократна ..както стана с Италия.....
000

2023.02.22 | 06:46

5
ТЪПАЦИ,ПРОЦЕСА НА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ Е СТРАШЕН.МИГРАНТИ ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЛЯТ В ТОЯ КРАЙ АМИ ДРУГИТЕ ГИ НЯМА.
че то

2023.02.22 | 06:43

4
В БОЛЯРОВСКО ,СЕЛАТА ОСТАНАХА БЕЗ ХОРА,КМЕТА 28 ГОДИНИ ГОНИ ХОРАТА ОТ ОБЩИНАТА А КАК ДА ИМА ХОРА??!
Blago Djizasa

2023.02.21 | 23:57

3
скоро ще станем малкият Афганистан,с този наплив от бежанци ще ни претопят без време
гост

2023.02.21 | 23:57

2
скоро ще станем малкият Афганистан,с този наплив от бежанци ще ни претопят без време

2023.02.21 | 22:31

1
Опитайте да ги спрете. ДС и другите тайни служби си имат канали за вкарване на мигрантите от вече 12 години. От миганти до наркотици, оръжие и трафик на хора. Откъде мислите се издържат правителства като това на ГЕРБ? Благодарение на ВИС и СИК ги има тия канали

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини