Водещите новини! Задкулисна съпротива срещу влизането на страната ни в еврозоната. Речта на Путин демонстрира неадекватност (и още…)

  • 21 февруари 2023 19:16

  • 3000
  • 5
Водещите новини! Задкулисна съпротива срещу влизането на страната ни в еврозоната. Речта на Путин демонстрира неадекватност (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 февруари   

 

Всички приказки за „българския лев“ и „суверенитет на валутата ни“ всъщност се свеждат до прах в очите, а истинската причина, както винаги, е много по-прозаична… става въпрос за пари и за това, че едни фирми не могат да се конкурират, ако не играят мръсно.

По думите му може да се говори за задкулисна съпротива срещу влизането на страната ни в еврозоната, тъй като у нас има много бизнеси, на които ще се наложи да се съревновават при по-прозрачни условия, и те нямат интерес да влезем в еврозоната.

"Като икономист за мен е необяснимо защо не се присъединихме към еврозоната още през 2009 г., когато имаше много добри условия за това. А иначе е обяснимо, става въпрос за политически причини", политическо оцеляване, заяви Стефанов.

Икономистът Руслан Стефанов за еврозоната: Коментираме черно ли е бялото

***

„Има предпоставки за манипулации, както и риск да бъдат пренебрегнати машинни гласове за сметка на хартиените. Хартиената коалиция заличи всички възможности за правилно отчитане на вота“.

Надежда Йорданова: Тревожи ни начинът, по който ще бъдат броени гласовете на изборите

***

„Президентът да не крие политическия си провал в Европа зад технически критерии“.

Припомняме, че Хърватия беше допусната в еврозоната в неизпълнение на два критерия – инфлацията и съотношението на външен дълг към БВП.

България може да влезе в еврозоната през централния вход още на 1 януари 2024 г. с вече изпълнени 4 от 5 технически критерия. "Продължаваме промяната" смятаме, че е напълно възможно да спазим срока, защото основният технически критерий, който не изпълняваме в момента, е свързан с инфлацията в Европа, предизвикана от войната", подчерта той.

Асен Василев: Президентът да не крие политическия си провал в Европа зад технически критерии

***

Политическа партия БЗНС е носител на 123-годишна традиция за мир, европейска ориентация, демократични ценности, власт в ръцете на народа, зачитане и равенство на човешките права.

От създаването си Съюзът е играл важна роля в политическия живот на страната, особено в съпротивата срещу налагането на комунистическия режим, съобщиха от партията.

БЗНС подкрепи коалиция ПП-ДБ

***

Докато Путин държеше реч, армията му бомбардираше жилищни сгради. 

Най-малко шестима убити при руски удари по Херсон по време на обръщението на Путин

***

„Явно руският лидер вече е напълно объркан", допълни високопоставеният служител от Киев в коментар на днешното обръщение на стопанина на Кремъл към парламентаристите в Москва.

По думите на Подоляк: Определено Путин живее в свой собствен свят и този човек няма връзка с реалността.

Съветник на Володимир Зеленски: Речта на руския президент демонстрира неговата неадекватност

***

„Решението на магистратите задължи членовете на Партията на регионите да предадат финансовите средства, движимото и недвижимото имущество и други активи на формацията в полза на държавния бюджет на Република Украйна.

Забраниха проруска партия в Украйна

***

Китайският лидер Си Цзинпин се готви да посети Москва за среща с руския президент Владимир Путин в идните месеци, съобщи "Уолстрийт джърнъл", като се позова на добре осведомени източници, пише БТА.

Китайският президент се готви да посети Москва за среща с Путин

***

Никой не знае как ще приключи войната в Украйна, но "няма признаци", че руският президент Владимир Путин "е променил амбициите си", подчерта генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предава CNN.

„Виждаме обратното. Той не планира мир. Той планира още война", заяви Столтенберг. 

По думите му наблюдаваме как Русия започва настъпателни операции. Генералният секретар на НАТО посочи, като пример, боевете в Източна Украйна, по-специално в град Бахмут.

Столтенберг: Владимир Путин не планира мир, а още война

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3000 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ккво?

2023.02.21 | 20:25

1
ЕДНИ И СЪЩИ ДОЛНИ И ГАДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ И ПРОСТАЦИТЕ КОИТО ИМ ПОДГЪЗУВАТ ДЪРЖАТ БЪЛГАРИЯ ДАЛЕЧ ОТ НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЧУМАТА ДА ГИ ИЗЯДЕ !тЪПИЯ бОЛГАР НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ С ВЛИЗАНЕ НА ЕВРОТО ЩЕ ЛЪСНАТ И НИСКИТЕ ДОХОДИ И ВИСОКИТЕ ЦЕНИ И КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА БКП-МАФИЯТА
3

2023.02.22 | 05:51

5
Suglasen s N 1
Маргарита Илиева

2023.02.21 | 21:13

4
Вече всяка перверзия се нарича "нормална ".
ГОЧО БУЛГУРА

2023.02.21 | 21:10

3
БАЙ. ГАНЬО, ЧЕ. СИ ПРОСТАК В. ПОЛИТИКАТА И. ЖИВОТА ВСИЧКИ. СМЕ. ТЕ. ЧЕЛИ. НО. ЛОШОТО. Е. ЧЕ СЕГА СИ В. ГОЛЯМА ГРЕШКА АКО ГЛАСУВАШ. ЗА. ТАЯ. ГЛУТНИЦА(ГЕРБ, ДПС, БСП-- КОМУНИСТИ) .ВИДЯ. ЛИ. СЕГА. КАКВО. ПРИЕ. ЦИК, АБСОЛЮТНО. ПРОВАЛЯНЕ НА. БРОЕНЕТО, НО. В. ПОЛЗА НА. ХАРТИЕНОТО. МАФИОТСКО ТРИО. ЕЙ. ТОВА. СА. ТИЯ. ПАРТИИ, МАФИОТСКИ ЗАДРУГИ.

2023.02.21 | 20:51

2
AMERIKA TERORIST N1

Добави коментар

Водещи новини