Разкриха хитреци, взели шофьорския изпит по втория начин

  • 21 февруари 2023 17:19

  • 6422
  • 0
Разкриха хитреци, взели шофьорския изпит по втория начин
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кандидатите за водачи на МПС, които са си платили за шофьорска книжка извън правилата, се обличали със специална риза, оборудвана с технически средства, така че верните отговори да бъдат диктувани на изпитвания.

Това разкрива главен инспектор Радослав Узунов, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР, цитиран от БТА.

Корупционна схема при провеждане на изпити за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства е разкрита при съвместна операция в Кърджали.

Нова система ще бори корупцията при шофьорските изпити

Преди самия изпит всички явяващи преминавали през детекторна рамка, която индикира за наличие на непозволени предмети. Въпреки това кандидатите са допускани.

Припомняме, че в рамките на проведената операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Кърджали и сектор „Борба с организирана престъпност“ в Хасково, по Закона за МВР днес са задържани двама за срок от 24 часа. Единият от тях е служител на отдел „Автомобилна администрация“ в Кърджали. Другият е автоинструктор, който се явявал посредник.

Снети са обяснения от осем свидетели.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини