Лошо сигнализиран участък в София крие риск от катастофи

  • 17 февруари 2023 09:00

  • 405
  • 0
Лошо сигнализиран участък в София крие риск от катастофи
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Катастрофи и пътнотранспортни произшествия заради лошо сигнализиран участък на Северната скоростна тангента в София. За това сигнализираха потърпевши и често пътуващи в района на отбивката за село Мрамор.

Очевидци твърдят, че шофьори връхлитат върху опасен насип, който се изпречва пред тях непосредствено преди стеснение на пътя. Проблемният участъкът стои необезопасен от години.

Пропадна пловдивският булевард "Александър Стамболийски"

„Наблюдаваме как колите „скачат” върху насипа. Няма никакви знаци или са потрошени. Редовно хората се пребиват и трошат автомобилите си. Това е много гаден участък и никой не му обръща внимание”, разказа живееща в близост.

„Занимавам се с проблема повече от две години. Сигнализирахме прокуратурата, АПИ и МРРБ. Имаше спор между АПИ и Столичната община чий е участъкът - законен ли е, или не. Прокуратурата доказа, че е законен и издаде разпореждане да се поставят пътни знаци. Повече от две години обаче няма кой да ги сложи”, посочи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

От АПИ обясниха, че до седмица или две ще опитат да подобрят временната организация на движението. Русинова отчете, че миналата година след репортаж на NOVA мантинелата на мястото е сменена.

Калина Христова
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини