Джон Малкович: Когато се вдигне завесата, се раздавам максимално

  • 14 февруари 2023 14:13

  • 332
  • 1
Джон Малкович: Когато се вдигне завесата, се раздавам максимално
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Джон Малкович - с първа официална изява в България. Известният актьор даде специална пресконференция, за да разкаже на публиката подробности за спектакъла с негово участие в Народния театър.

Постановката „В самотата на памуковите полета” ще се играе на три дати - 16-и, 17-и и 18-и февруари. Билетите бяха разпродадени за дни още след пускането им в продажба. Малкович и екипът му пристигнаха в България вчера. Събитието вдъхнови и нова изложба в галерия „Квадрат 500”, в която са подредени емблематични фотографски образи на актьора.

Имам редица ситуационни принципи, които прилагам при всеки определено повод. Но ако трябва да съм честен, по-скоро не съм склонен да ги споделям и бих ги запазил за себе си. Това каза Малкович в отговор на въпрос на БТА.

"Един от принципите, който винаги спазвам и изпълнявам, е, когато се вдигне завесата, да се раздам максимално и да се постарая да си свърша работата възможно най-добре", каза още Малкович.

Това е една изключително трудна постановка, но аз 30 години работя с Ингеборга, така че когато имаме нещо трудно за вършене, за мен е огромно удоволствие да го върша именно с нея, казва Малкович.

"Това е третата сцена, на която ще играем тази постановка, и мисля, че вече сме добре подготвени. Надявам се, че ще се насладите на постановката, макар че това не е най-подходящата дума. По-скоро се надявам да ви бъде приятно на това пътешествие, на което заедно ще се отправим. Знаем, че е голямо предизвикателство и за нас, и за вас. Искахме да направим нещо по-простичко, но трябва да си призная че не намерихме по-просто", казва Ингеборга Дапкунайте.

Според Малкович тази постановка се опитва да покаже какво е влиянието на неизразените желания, които "сякаш не можеш да изразиш и оползотвориш, или нямаш право да изразиш". Така че това е един поглед върху цената на желанието, което човек не може да изживее, допълва актьорът.

"Не мисля че има социални послания в постановката. Тя, по-скоро, повдига изключително много въпроси. Тя не толкова ни учи или преподава, нито кара хората да мислят по определен начин. Аз самата не знам какви са отговорите на въпросите, които са повдигнат в нея", казва Ингеборга Дапкунайте.

"Нужни са смелост и кураж, за да може да преодолеем и да поставяме под въпрос наративите, които ни предлагат и медиите, и други хора - хора, които вярват безусловно на нещата, които виждат в социалните мрежи", казва актьорът. "Например, вчера съм се бил разходил в София. Да но не бях сам, имаше много други хора, които също се разхождаха в София."

"Аз не виждам особен на разлика между Щази и социалните мрежи, затова трябва много внимателно да се отнасяме към тях и съдържанието в тях, и да внимаваме дали вярваме безусловно, на това което виждаме", коментира актьрът.

"От своя личен опит и от работата, която съм имал с български актьори - и в театъра, и в киното, те са невероятни, страхотни, изключително добре подготвени Не знам дали има нещо повече, което ние можем да дадем от това, което те биха могли да дадат", каза Джон Малкович.

"Не знам нищо за цените на билетите в София, така че нищо не мога да коментирам", каза още Джон Малкович.

 

Цветелина Кирилова
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хаха

2023.02.14 | 16:14

1
Айде стига ни занимавате с това изпеткало старче ми той не знае къде се намира гледа като изперкал какъвто а нашите медии само не пишат кога срте айде стига с това чуждо поклонничество

Добави коментар

Водещи новини