Транспортният министър: Проверяваме всички сигнали, свързани с намаленията за картите на деца и пенсионери

  • 09 февруари 2023 11:36

  • 299
  • 2
Транспортният министър: Проверяваме всички сигнали, свързани с намаленията за картите на деца и пенсионери
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Категорично заявявам, че процесът по разпределянето на допълнителните средства за автобусни превози на деца, учащи и пенсионери се следи стриктно, така че да не се допускат злоупотреби.

Това коментира служебният заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство. Уверението на транспортния министър е в отговор на изпратеното до него писмо от омбудсмана Диана Ковачева с искане да бъдат защитени правата на учениците и пенсионерите след приемане на мярката за допълнително компенсиране на намаленията за автобусния транспорт. 

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионери и ученици пътуват по-евтино в градския транспорт

„По отношение на случая с новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев бряг – Бургас проверка вече се извършва. Всички сигнали, които получаваме се проверяват, съгласно определените нормативни разпоредби. Процесът се следи и от други компетентни институции. Многократно обявихме публично, че бяха проведени няколко срещи с Националното сдружение на общините в Република България, на които им бяха предоставени разписани указания за прилагането на мярката, като изрично беше подчертано, че няма промяна в реда по прилагане на разпределението на средствата. Промяната основно е свързана с увеличаване на процента на помощта, която се отпуска от държавата, както и въвежда на безплатно пътуване за децата до 10 навършени години. Досега безплатно пътуваха децата до седем години“, заяви още Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни.

Министерството на икономиката и индустрията и Комисията за защита на потребителите (КЗП) също проверяват цитирания случай. КЗП е съставила два акта за административно нарушение на фирмата превозвач, която има договор с община Несебър, като в момента се събират доказателства по случая, за да може комисията да се произнесе и председателят на КЗП да издаде акт за забрана на нелоялна търговска практика, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.  

Алексиев разпореди проверка на завишените цени по линията Слънчев бряг – Бургас

Припомняме, на 8 февруари т.г. омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни да бъдат защитени правата на учениците и пенсионерите след приемане на мярката за допълнително компенсиране на намаленията за автобусния транспорт. Тя поиска проверка за това как общините прилагат постановлението на Министерския съвет, прието на 25 януари. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 13:56

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
60+

2023.02.09 | 12:00

1
Провери във Варна .

Добави коментар

Водещи новини