150 снегорина чистят пътищата в страната

  • 08 февруари 2023 13:35

  • 196
  • 0
150 снегорина чистят пътищата в страната
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Близо 150 машини почистват пътищата в страната в районите със снеговалеж, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Сняг вали в областите Бургас, Велико Търново, Разград, Силистра, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище и Шумен.

Движението на моторни превозни средства над 12 тона по път III-358 Шипково - Рибарица в област Ловеч е ограничено поради снегонавяване.

Ограничено е движението на всякакви превозни средства през "Троянския" проход. Също така е ограничено преминаването през "Айтоски" проход в участъка Вресово - Добромир на автомобили над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Близо 440 снегорина почистват републиканските пътища

АПИ призовава шофьорите да карат внимателно, с повишено внимание и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Калина Христова
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини