Водещите новини! Сеизмолог отговори има ли опасност от земетресение у нас. Български екип на пожарната тръгна за Турция (и още…)

  • 06 февруари 2023 19:01

  • 1977
  • 0
Водещите новини! Сеизмолог отговори има ли опасност от земетресение у нас. Български екип на пожарната тръгна за Турция (и още…)
© Getty Images/Twitter/ГД ПБЗН/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 февруари   

 

Семейството на изчезналия на 29 януари в Перник Емил Боев е в безизходица. Братът и майката на момчето пуснаха покъртително видео, на което отчаяно молят за помощ в опитите да намерят 25-годишния младеж.

Те дават награда от 100 000 лв. на този, който открие Емил жив или представи физическо доказателство достатъчно да бъде открит жив.

При две условия: Семейството на изчезналия Емил дава 100 000 лева за откриването му

***

Земетресението в Турция е на повече от 1000 километра от територията на България. 

Много слабо е усетено у нас, съвсем слабо са го почувствали жителите на района на Кърджали. 

Няма никаква опасност за България, сеизмичната активност у нас е слаба. Това каза за "24 часа" доц. Пламена Райкова, шеф на департамент "Сеизмология и сеизмично инженерство" към Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН.

Сеизмолог отговори има ли опасност от земетресение у нас

***

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана заминаха за Република Турция, където ще окажат помощ на колегите си за справяне с последствията от тежкото земетресение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Спасителен екип на пожарната тръгна за Турция

***

„Има един наш сънародник в Искендерун, с когото не е установен контакт. Живее в един от разрушените блокове и в момента семейството му и сънародници се опитват да установят връзка с него - още такава няма“, обясни Чолаков, извънреден и пълномощен посланик в Република Турция. Мъжът има двойно гражданство – българско и турско.

Българският посланик в Турция: Наш сънародник е в неизвестност след земетресенията

***

ВИДЕО и СНИМКИ

Трусът в Турция разруши крепост на 2000 години

***

Жертвите на мощните земетресения в Турция и Сирия са над 2300

***

През цялото време екипите са поддържали връзка с Айше и се опитвали да я успокоят.

Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.

Спасиха 5-годишно момиченце седем часа след земетресението в Турция

***

ЕС планира Володимир Зеленски да присъства на среща на върха на европейските лидери тази седмица, съобщава "Файненшъл таймс", цитирайки източници, информирани за плановете, които обаче подчертаха, че опасения, свързани със сигурността, рискуват да провалят посещението на украинския президент.

Лидерите на ЕС очакват Зеленски в Брюксел

***

Ракетни батареи "Пейтриът" (Patriot), които Полша закупи от САЩ миналата година, са били разположени в столицата на страната Варшава като част от военно учение, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полското министерство на отбраната.

Полша разположи батареи "Пейтриът" в столицата Варшава в рамките на учение

***

Германия очаква скоро да има достатъчно ангажименти от страна на други държави от ЕС, за да може да изпрати в Украйна обещания контингент от танкове "Леопард 2" (Leopard 2), предаде Ройтерс, като се позова на говорител на германското правителство.

Германия: Батальоните с танкове "Леопард 2" за Украйна би трябвало скоро да бъдат сформирани

***

 

Novini.bg
1977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини