Силен вятър събори дървета и отнесе ламарини във Варна

  • 06 февруари 2023 12:14

  • 318
  • 0
Силен вятър събори дървета и отнесе ламарини във Варна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини заради силния вятър са реагирали от службата по пожарна безопасност и защита на населението във Варна през изминалите дни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР, цитирани от "Булфото". 

„Интензивният вятър наложи много сложна оперативна обстановка на нашите екипи. Те са получили 46 сигнала, като 95% от тях се отнасят предимно за счупени дървета и паднали клони, препречили пътното платно. За щастие, само материални щети са нанесени. Нямаме данни за пострадали граждани“, каза инсп. Ивайло Методиев, РДПБЗН – Варна.

Част от сигналите са за автомобили, затиснати от паднали дървета.

Сигнали за паднали клони и рекламни пана през вчерашния ден са подадени и при дежурния в Община Варна.

Отложени полети и скършени дървета след бурния вятър във Варна

Най-сериозният от тях е за счупени стъкла на парапета на Младежкия дом. Обектът е почистен и заграден. Има и паднали и заграждения около археологическите находки в Шишковата градинка. Те предстои да бъдат възстановени.

От Община Варна съобщиха също така, че е започнала поетапна подмяна на скъсаните от силния вятър знамена,‭ ‬разположени в централната градска зона и по булевардите.‭ ‬Продължава също така почистването на паднали клони.

Бурният вятър продължава и днес. Поривите достигат до 60 км/ч. Призовава се хората да внимават, когато преминават покрай стари сгради.

Виолета Симеонова
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини