Демерджиев с подробности за помощта, която България изпраща на пострадалите от земетресението в Турция

  • 06 февруари 2023 11:11

  • 3907
  • 10
©

Още рано сутринта директорът на пожарната влезе в комуниакция с турските си коелги. Разбрахме какви нужди имат. Към тях се придвижват 58 служители на ГДПБЗН и 20 броя техника, каквато са поискали и каквато ще им бъде полезна. Това заяви вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. на брифинг. 

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 620

Той уточни, че към Турция пътуват 15 човека и две единици техника от звеното “Гражданска защита” към Столична община. И добави, че от БЧК има подсигурени пет кучета и две машини, които да се включат. 

Това са исканията, които са заявени. Откликнали сме на всички. По най-бързия начин ще бъдат придвижени техниката и хората, за да могат да вземат участие още в първите часове на спасителните операции. Организирали сме се да им дадем списък с помощта, която можем да предоставим – палатки и всякакви други средства, с които да бъдат подпомогнати и настанени пострадалите. На професионално и политическо ниво цялата помощ, която може да бъде поискана ще бъде предоставена, поосочи Демерджиев. 

Модулът за издирване и спасяване на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще замине за Република Турция

Относно срещата с шефовете на СДВР, вътрешният министър отбеляза: Не е свързана с изборите. Приемат се отчетите, които подготвят всяка година. Имаме да набележим няколко задачи, включително и за изборите. Това се подготвя още преди обявяването на датата, защото криминалният контингент за купуване на гласове е познат за нас. Ще разберем колко от този контингент е обезпечен, така че да противодействаме преди изборите. 

Той коментира и събитията в РСМ около честванията на 151 години от рождението на Гоце Делчев. 

Продължаваме диалога с македонската страна. В началото на седмицата аз апелирах да бъдат допускани безпрепядствено българските граждани, за да почетат Гоце Делчев. Ясно казах, че насилието и провокациите, раждат насилие и провокация. Ние трябва да прекъснем този омагьосан кръг. Имах уверението, че ще бъде подсигурена сигурността на събитието и ще бъдат допуснати всички български граждани, които желаят да почетат паметта на Гоце Делчев. В първата част от това стана. Във втората част това обещание не се изпълни и редица български граждани бяха затруднени да преминат границата. В това число над 40 минути бяха проверявани полицейските сили, които бяха одобрени да ме придружават в тази визита, добави още Демерджиев. 

Предприехме с външно министерство действия още в самия ден. МВнР по дипломатическите канали си направиха оплаквания, че не са допускани български граждани. Аз съм информирал колегата си Спасовски за това. Поискал съм и обяснение защо и какви са причините. Тъй като първата причина, която ми беше изтъкната, беше липсата на ток, днес придвижвам три генератора към трите пункта, за да има ток. Дал съм ясни индикации че всякакви други проблеми, каквито срещат от техническо естество, защото той твърди, че са такива, ще им помогнем да ги преодолеят”, каза още Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Служебният министър подчерта, че пътят на РСМ към Европа минава през действия, а не през думи.

Виолета Симеонова
3907 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.02.06 | 14:26

9
Чудесна статия 3 в 1! Земетресение, избори и конфликт с РСМ.

2023.02.06 | 14:27

10
И още нещо!

2023.02.06 | 13:34

7
boje nie sme vece vav zemetresenie otkakto sme vlezli vav evrogeiskiat saiuz i nikoi ne ni prashta pomoshti.

2023.02.06 | 14:09

8
Напротив ,помощи идват ,друг е въпросът ,че се краде и за умрелите

2023.02.06 | 11:50

3
Браво,турците са ни съседи,сега имат нужда от всичко,което може да помогне.В такива моменти е важно да помогаме с каквото можем

2023.02.06 | 13:17

6
Извинете,но защо Турция трябва или е длъжна да прави безплатно лечение на българско дете???????Дете ,което не е техен гражданин???? Що за връзка правите със случилото се днес???. Нима Германия ще направи този жест за вас или друга държава,ако детето не живее там???!!! Хора ,ако има някаква болка в душата ви ,молете се и се лекувайте,но не забравайте,че ЧАСТ ОТ ЛЕПЕНИЕТО НА ДУШАТА Е ИМЕННО ДА БЪДЕШ ХУМАНЕН И ДА ПОМАГАШ !!!!
Да ли?

2023.02.06 | 13:10

4
Въпреки високото ниво на медицината която ,имат вече НИКОГА не са направили безплатно операция на българско дете безплатно. Винаги сме правили кампания за набиране на средства.

2023.02.06 | 13:17

5
Извинете,но защо Турция трябва или е длъжна да прави безплатно лечение на българско дете???????Дете ,което не е техен гражданин???? Що за връзка правите със случилото се днес???. Нима Германия ще направи този жест за вас или друга държава,ако детето не живее там???!!! Хора ,ако има някаква болка в душата ви ,молете се и се лекувайте,но не забравайте,че ЧАСТ ОТ ЛЕПЕНИЕТО НА ДУШАТА Е ИМЕННО ДА БЪДЕШ ХУМАНЕН И ДА ПОМАГАШ !!!!
Анонимен

2023.02.06 | 11:44

2
Неграмотно написана статия...
Къванч Татлъту

2023.02.06 | 11:26

1
Благодаря.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини