Водещите новини! Германия одобри доставката на „Леопард“. „Киберпрестъпност“ със смразяващи данни за самоубийствени намерения у деца (и още…)

  • 03 февруари 2023 12:54

  • 511
  • 0
Водещите новини! Германия одобри доставката на „Леопард“. „Киберпрестъпност“ със смразяващи данни за самоубийствени намерения у деца (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 февруари   

 

„Имаме средно по 5 случая на година, при които установяваме децa с тревожно поведение в Тик-Ток, Фейсбук или други интернет приложения, които се държат неадекватно - планират да се самоубият или наранят. На практика ги спасяваме, като се свързваме веднага с тях и родителите им“. 

Това разказа шефът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Владимир Димитров, пише Телеграф.

„Имали сме и случаи, при които тийнейджъри се нараняват, показвайки се в интернет с цел да се самоизтъкнат. Мога да кажа, че поне по два пъти в годината се случват. При един от тях 15-годишно момиче обясни, че е в депресия, тъжно й е и планира да отиде на „по-добро място“. Веднага намерихме родителите и им казахме какво прави детето им в социалните мрежи и за какво предупреждава. Вече след това те се обърнаха към психолог“, разказа комисар Димитров.

Шефът на „Киберпрестъпност" със смразяващи данни за желанието на деца за самоубийство в нета

***

Германското правителство одобри доставката на танкове "Леопард 1" от промишлените си запаси за Украйна и води преговори да изкупи от Катар 15 самоходните зенитни установки "Гепард", които да изпрати на Киев, съобщава в днешния си брой в. "Зюддойче цайтунг", цитиран от Ройтерс.

Германия одобри доставката на танкове "Леопард" за Украйна

***

Призоваваме Русия да изпълни задълженията си по договора "Нов СТАРТ", като улесни проверките на руска територия и като се върне към участие в органа за изпълнение на договора. 

Това се посочва в изявление на Северноатлантическия съвет, в което се отбелязва, че към него се присъединяват и поканените в НАТО страни, съобщава БТА.

НАТО призовава Русия да се върне към договора "Нов СТАРТ"

***

Служител на украинското разузнаване заяви, че руският президент Владимир Путин е наредил на руските военни да превземат Донецка и Луганска области до март 2023 г. 

Така подкрепя предвиждането на най-вероятния курс на действие на ISW за руската офанзива в Източна Украйна.

ISW: Украйна очаква голяма руска офанзива в Донбас до март

***

Китайски разузнавателен балон се появи в небето над Съединените щати.

Граждани снимаха необичайна светла точка. От Пентагона казаха, че следят балона от известно време.

Китайски разузнавателен балон лети близо до военна база в САЩ

***

За първи път от 55 години насам: БПЦ и Северномакедонската православна църква с общо служение

***

Обрат!

„Клиентът ми категорично не се е заканвал на г-н Таслаков. Двамата са се разминали, разменили са си няколко обидни реплики и нищо повече.

На 24 януари самият Таслаков е нападнал и ударил моя доверител в областта на лявото око“. 

Това каза адвокатът на Иван Белишки – Тервел Раев, съобщи NOVA.

Адвокат с нова версия по случая с Белишки, заплашил депутат

***

Пред БНТ горските служители разказаха, че са успели да избягат. Казват, че набезите са денонощни. 

„Държавата не ни е оставила без подкрепа, но това не е първото посегателство върху горски служители. Денонощно сме на терен, хубаво е отстрана на полицията да се обърне по-голямо внимание“.

Бракониери нападат горски служители в Дупница

***

"Разделяме се с нея с голяма тъга, но, разбира се, уважаваме решението ѝ да продължи своя професионален път в друга посока. Пожелаваме ѝ успех и все такава нестихваща енергия“, споделя Николай Табаков, директор на дирекция „Програмно съдържание“ в БНТ.

БНТ се разделя с култова водеща

***

Бул. „България“ в старопрестолния град е с липсваща маркировка и с множество кръпки на асфалта, защото преди близо година там е извършен ремонт на водопреносната мрежа. Основно тази пътна артерия е натоварена през сутрешните часове или в края на работния ден, като случката с глобената жена се разиграва около 15 часа, когато движението е почти замряло.

„Имало е автомобил, който е искал да влезе към паркоместата зад жилищните сгради на булеварда. Той е шофирал бавно, затова моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила“, обясни адвокатът на глобената Дончо Бораджиев пред bTV.

Куриоз: Глобиха шофьорка за неспазване на несъществуваща маркировка

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини