Ще черпим опит от Румъния за подобряване на системата за спешна помощ

  • 02 февруари 2023 15:49

  • 187
  • 0
Ще черпим опит от Румъния за подобряване на системата за спешна помощ
© Getty Images (архив)

Ръководителят на румънския Департамент за извънредни ситуации и създател на системата за спешна помощ д-р Раед Арафат се срещна с делегация от България. Разговорите се проведоха в Министерството на вътрешните работи в Букурещ. 

Пред старши комисар Александър Джартов - директор на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Арафат представи начина, по който функционира интегрираната система за спешна помощ в Румъния от законодателна и оперативна гледна точка.

Експерт: 500 000 души нямат първична медицинска помощ у нас

Ръководителят на румънския Департамент за извънредни ситуации обясни как е организиран и функционира отдела, как се обучават персоналът и спасителите, които работят на терен.

Българската делегация имаше възможност да посети Общинския единен център за извънредни ситуации - диспечерския център, който обслужва всички спешни структури под координацията на Департамента за извънредни ситуации (пожарникари, линейки, Спешна и Бърза помощ) и да види техниката и оборудването, с които разполагат спасителните пожарникари, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини