Протест на фенове на Ботев Пловдив, ще присъстват на сесията на ОбС за Колежа

  • 02 февруари 2023 10:34

  • 300
  • 0
Протест на фенове на Ботев Пловдив, ще присъстват на сесията на ОбС за Колежа
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

"Колежа или смърт“. Зад този транспарант застанаха хиляди привърженици на Ботев Пловдив, които излязоха на протест за прозрачното дострояване на клубния стадион.

Мащабното недоволство бе открито с националния химн на емблематичния пл. „Съединение“, пише "Дарик".

„Протестът днес не е за пари и не е свързан с искане на допълнителни публични средства. Имаме конкретни искания, които настояваме да бъдат изпълнени. Искаме с отпуснатите 12 млн. лева допълнителни средства от Община Пловдив да се завърши цялата козирка на стадиона и да се пуснат в експлоатация четирите сектора, а строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията на съоръжението. Интересува ни как са похарчени отпуснатите общо 37 млн. лева до този момент и чак след това можем да говорим за допълнителни средства", заяви председателят на Сдружение "ПФК Ботев" Борис Гиздаков.

Затварят централни булеварди в Пловдив заради протест на футболни фенове

Множеството привърженици на жълто-черните преминаха пеша по бул. „6-и септември“ и „„Цар Борис III Обединител“, преди да стигнат пред пощата и сградата на община „Пловдив“, за да изложат своите искания.

Площадът, който преди няколко години оцвети фонтана си в жълто, за да отпразнува спечелената от ботевистите Купа, снощи се изпълни със специално емитирани „банкноти“ 100% Колежа, на които бе изобразен именно стадионът от първоначалния проект.

Привържениците имат намерение да присъстват на сесията на Общинския съвет на града, когато ще бъде гласувано предложението на кмета Здравко Димитров за осигуряване на още 22,5 млн. лева от бюджета на общината в рамките на следващите три години именно за Колежа.

Феновете настояват гласуваните още преди месеци 12 млн. лева да бъдат изразходвани за завършването на цялата козирка на стадиона и да се пуснат в експлоатация четирите сектора.

Цветелина Кирилова
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини