Момчето, извадило пистолет в час, ще учи самò вкъщи

  • 01 февруари 2023 21:50

  • 2022
  • 1
Момчето, извадило пистолет в час, ще учи самò вкъщи
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Момчето, което внесе пневматичен пистолет в час по история във Френската гимназия на 26 януари, е изведено в самостоятелна форма на обучение. Това означава, че всичките му петици и шестици от първия срок няма да се признаят и ще държи годишни изпити.

Това съобщи за “24 часа” директорката Емилия Богданова. Решението е било взето на педагогически съвет във вторник, на който присъствали и родителите на вече пълнолетния младеж.

Майката беше полужива, щеше да се свлече, разказа директорката. Наложило се единият педагогически съветник да държи под ръка жената, за да не припадне. Родителите не са знаели за придобивката на сина си. Купил си е пистолета същия ден. Носел го с кутията и касовата бележка.

Също във вторник в гимназията провели и среща на учениците от групата по история, за да успокоят 12-класниците и родителите им. Продължила 3 часа. Съучениците в няколко публикации във фейсбук твърдяха, че момчето е проявявало агресия отдавна, носело и боксове в училище и се страхуват от него. Зарекоха се да пишат до институциите, докато не се вземат мерки.

Самостоятелната форма е неприсъствена, в нея ученикът се подготвя съвсем сам. В края на годината преди матурите ще се яви на изпити по конспект пред комисия, назначена от директора. На него не може да му се откажат консултации. Той може да задава въпроси към учителите си онлайн. Френската гимназия работи в платформата teems. Там учителите могат да му изпращат материали.

Ученик извади пистолет по време на час във Френската гимназия

Законът не позволява абитуриент да бъде местен преди завършването в друго училище.

“Ученикът и друг път е бил недостатъчно разумен, с необмислени постъпки. Детето е умно и ще се оправи, но получава уроци от живота по трудния начин”, коментира директорката Емилия Богданова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2022 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.01 | 22:48

1
Носил е пистолет играчка. Не е нарушен никакъв закон. Да съди училището, това е произвол на директорката.

Добави коментар

Водещи новини