Милен Врабевски: Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната

  • 31 януари 2023 18:37

  • 834
  • 3
Милен Врабевски: Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

В Северна Македония доминира югославският начин на мислене и продължава схемата антиБългария като начин на управление. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на фондация "Българска памет" Милен Врабевски.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 942

Той съобщи, че подготвяна от него съвместно с МВнР инициатива за представление на театралната постановка "Вражалец" е отменена "по технически причини", но увери, че ще продължи да работи за реализирането ѝ.

Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната интеграция. С подобни инициативи вървим напред към евроинтеграцията на западната ни съседка, посочи Врабевски.

Много е важно да събираме децата от двете страни на границата. Между тях няма конфликти. Аз инициирам тяхната съвместна изява в някаква посока. Българските клубове са пример как може да се направи нормален план за действие в посока Европа и да има съвместни инициативи между двете държави. Тези инициативи подпомагат сближаването. Така нашите братя в Македония разбират, че България я има и тя помага на много хора. Децата от двете страни на границата заслужават по-добро бъдеще, подчерта председателят на фондация "Българска памет".

Посланикът ни в РСМ се върна в Скопие

За мен е важно да да дам добрия пример, добави той.

Милен Врабевски посъветва българските политици да се прилага "подхода на инвеститора" при отношенията ни със Северна Македония и да се намерят бюджетни средства, за да може интеграцията да се случва. 

Константин Тодоров
834 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.31 | 19:38

3
Македонците са наши братя! Нека не насаждаме омраза, както правят атлантиците.
северомакедонец

2023.01.31 | 19:04

2
С култура ще интегрирате някакви изкухавеняци, хора се интегрират се с чалга, пиво и динари. Американците да не ви интегрираха с Бах и Вивалди.

2023.01.31 | 18:50

1
заблуден относно македонската култура. ХА, ХА, ХА, македонец и култура.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини