Община Павел баня започва кампания за безплатна кастрация на домашни кучета

  • 31 януари 2023 16:18

  • 436
  • 2
Община Павел баня започва кампания за безплатна кастрация на домашни кучета
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Община Павел баня започва кампания за безплатно кастриране на домашни кучета на територията на общината, след което собствениците им ще бъдат освободени от такса по Закона за местни данъци и такси, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Кампанията започва утре и ще продължи до края на юни т.г.

Кастрацията става по желание на собственика на кучето и след направена предварителна заявка на телефон 04361 30 83. Ще бъдат кастрирани мъжки и женски животни на възраст над осем месеца. След манипулацията те ще бъдат ваксинирани и обезпаразитени, посочват още от общинския пресцентър и уточняват, че всички процедури ще се осъществяват в клиника „ГардВет“ в село Горно Сахране. 

На протест: Десетки кучета са отровени и простреляни в Павел Баня

От администрацията благодарят предварително на всички, които изявяват желание да кастрират домашните си кучета и подчертават, че по този начин ще се предотврати нежеланото размножаване и увеличаването на популацията на бездомните животни. 

На 19 януари т.г. в Община Павел баня се състоя дискусия между защитници на животните и представители на администрацията по повод зачестилите случаи на насилие над домашни и бездомни животни. „Мерките, които сме предприели, са засилване на кастрациите при бездомните кучета и започване на програма за кастрация на домашни кучета, финансирана от общината. Всеки гражданин ще има възможност да си обработи кучето за сметка на администрацияра при ветеринаря, с когото работим. Кучето ще бъде взето от наши служители от дома на гражданина, ще му бъде върнато кастрирано и чипирано и ще влезе в регистъра на домашните любимци“, обясни тогава заместник-кметът Милена Кавръкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.31 | 16:23

1
Не кастрация, а ликвидация!
Devil

2023.02.04 | 20:02

2
Малеее,каква карма те чака теб..

Добави коментар

Водещи новини