Дариха „Музейко” на Столична община

  • 27 януари 2023 20:39

  • 988
  • 2
Дариха „Музейко” на Столична община
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Столичната община поема управлението на научния детски център „Музейко”. Фондация „Америка за България” реши да дари музея на местната власт.

От миналото през настоящето до бъдещето. В „Музейко” науката се изживява, казва астрофизикът доц. Владимир Божилов. „Има цял етаж, посветен на Космоса. Най-впечатляващи са въпросите на децата, които питат „Колко е голям Космосът?”, „Мога ли да излетя като ракета?”, „Колко тежа на Марс?”. Имаме специален космически кантар”, обясни астрофизикът от СУ.

Нова изложба в "Музейко" учи децата как да пестят вода

За да продължат все повече деца да учат, докато играят, Фондация „Америка за България” дарява детския музей на Столичната община. „Един от най-милите ми спомени - веднъж влизах в „Музейко” и в този момент майка излизаше с 4-годишното си дете, обляно в сълзи, то викаше: „Не искам да си тръгвам, не искам да си тръгвам”, сподели президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър.

„Моята идея е да създадем и малко начално иновативно училище, което ще бъде част от намиращото се наблизо 55-о СУ. Основната насока са точните науки, но най-вече развиваме роботика”, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Около 1 600 000 лева на година ще струва на общината поддръжката на „Музейко”. Цените на билетите засега ще останат такива, каквито са и в момента - 12 лв. за деца над 2 години и 12 лв. за възрастни, пише "Нова телевизия".

Теодора Павлова
988 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.27 | 22:50

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Литекс-София

2023.01.27 | 21:54

1
Рип. Беше приятно място. Сега ще западне от безхаберие.

Добави коментар

Водещи новини