Водещите новини! Възпитанието и държанието на депутатите все повече ни отблъскват. Доста изоставаме от Румъния (и още…)

  • 27 януари 2023 13:14

  • 545
  • 0
Водещите новини! Възпитанието и държанието на депутатите все повече ни отблъскват. Доста изоставаме от Румъния (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 януари   

 

Поведението на депутатите, което много говори за възпитанието им и за мирогледа им, както и подсказва за това какви личности са извън пленарната зала и далеч от камерите, ни кара все повече да съжаляваме, че сме им поверили държавата в ръцете; за съжаление, също така кара много хора да „вдигнат ръце“ от целия политически живот и да се откажат да участват в управлението на собствената си държава – от изборите. 

Ужасната тенденция се подхранва от това поведение и все повече ни кара да се съмняваме дали го правят естествено, защото толкова си могат и това си представляват в живота или го правят нарочно, за да ни накарат да се откажем от гласуването. Или и двете?

Георг Георгиев пита Бойко Рашков за "ч***джийски" период, "гумени ръчички" на парламентарната трибуна

След бурни скандали и дебати - НС прие 4 законопроекта за промени в НПК и отхвърли един

***

„Румъния се откъсна доста от България. По развитие на икономиката достигна Гърция, а по доходи и заплати надмина Унгария“.

Калфин: България изостава от Румъния

***

„Продължаваме промяната" (ПП) и „Демократична България" (ДБ) ще внесат жалба в Конституционния съд срещу промени в Изборния кодекс.

В 14.30 пред сградата на съда те ще направят изявление кои текстове оспорват.  

ПП и ДБ сезират Конституционния съд за промени в Изборния кодекс

***

Високопоставен представител на Европейския съюз каза днес, че Русия е извела войната си срещу Украйна "на друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели и разкритикува Москва, че е провокирала неотдавнашните решения на Германия и САЩ да изпратят модерни танкове на Украйна, предаде Асошиейтед прес.

ЕС: Русия измества фокуса на войната към НАТО и Запада

***

"Ситуацията в Русия върви към преврат", това заяви бившият сътрудник на Владимир Путин Абас Галямов, цитиран от американската медия "Дейли бийст".  

Галямов добави: „Колкото по-дълго продължава войната, толкова по-ясно става на хората, че тя е безсмислена. Все повече руски граждани започнаха да разбират, че така наречената специална операция на Кремъл е пълен провал. Бойните действия не дават желания резултат“.

Бивш сътрудник на Путин вещае военен преврат в Русия

***

Президентът на Хърватия: Ако Вашингтон и Москва не се споразумеят, ще започне трета световна война

***

Украинските войници, чийто самолет е кацнал вчера във военновъздушната база в Кьолн, се очаква да започнат тренировки възможно най-скоро. Обучението им в Германия е част от военната помощ на страната за Киев. Скоро се предвижда да започне и обучение на бъдещи екипажи на танкове "Леопард" и съответен технически персонал.

В Германия пристигнаха първите украински военни, които ще бъдат обучени да боравят с БМП "Мардер"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
545 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини