Изплащат обезщетенията за отчуждените частни имоти, които попадат в лот 6 на АМ "Хемус"

  • 27 януари 2023 13:04

  • 434
  • 2
Изплащат обезщетенията за отчуждените частни имоти, които попадат в лот 6 на АМ "Хемус"
©
Слушай новината Слушай новината

В Областната администрация във Велико Търново започна изплащането на обезщетенията за отчуждените частни имоти, които попадат в лот 6 на магистрала "Хемус". Засегнатите имоти са в три от общините и дължимите обезщетения възлизат на над 3 милиона лева.

Отчуждените имоти са в землищата на Павликени и селата Дъскот, Паскалевец и Патреш, засегнати са великотърновските села Дичин, Никюп и Ресен и в община Полски Тръмбеш в землищата на селата Куцина, Стефан Стамболово и Полски Сеновец. Общо обезщетенията са 3,128 млн. лв., посочи областният управител на Велико Търново Георги Гугучков, педаде БНР.

"Има срок от един месец, когато това обезщетение могат да го получат в АПИ, но този срок е изтекъл и са препратени документите и средствата към Областна администрация. Няма краен срок, но всеки един трябва да си подаде документите. Те са публикувани на сайта на Областна администрация“, каза той.

За сумите до 1000 лв. плащанията могат да се направят на каса в Областната управа, по-големите суми са само по банков път. 

Продължава изплащането на обезщетенията за отчуждените имоти по лот 5 на магистрала "Хемус", който засяга селища от общините Павликени и Сухиндол. Вече са изплатени малко над половин милион лева. 

Д-р Антон Койчев (ГЕРБ) за разменените бебета: Парите за обезщетения ще бъдат от данъците на софиянци

Десислава Станева
434 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГОРИВО

2023.01.27 | 13:41

2
НЕМА
МАГИСТРАЛАТА ДО БУРГАС

2023.01.27 | 13:40

1
Е ПРАЗНА.

Добави коментар

Водещи новини