Шмекери застрашават здравето и живота на хора, но за тях наказания няма

  • 26 януари 2023 15:59

  • 1366
  • 0
Шмекери застрашават здравето и живота на хора, но за тях наказания няма
© pixabay

В социалната мрежа от години злосторници пускат измислени интервюта с известни наши лекари, които уж рекламират опасни за здравето и живота на хората препарати.

Живеем в странни времена, в които всякакви доносници могат да те докладват за всичко, което си решат, че не им изнася и после иди доказвай, че нямаш сестра. Нароиха се някакви проверители на „истината”, които странно защо обаче преследват хора само за мненията им в социалната мрежа, но понасят Факта, че в същата тази мрежа върлуват непрекъснато измислени интервюта с наши лекари, които после търсят съдействие от традиционните медии, за да опровергават измишльотините по свой адрес.

Преди повече от две години в едно интервю пред мен големият български лекар проф. Младен Григоров заяви:

„... безкрайната лакомия. Аз тези дни лично станах жертва на лакомията на някакви хубостници, които са публикували в сайта си измислено интервю с мен, каквото никога не съм давал. Става въпрос за реклама на някакво лекарство /Cardio NRJ/, което не съм рекламирал, не познавам, а то може да е опасно за болни пациенти. Десетки хора ми звъняха, включително и бивш наш премиер, да питат вярно ли е, че въпросното лекарство чистело като "коминочистач" кръвоносните съдове и удължавало живота! Това е не само медицински, а и биологичен абсурд и подобни глупости не бих могъл и не съм казвал никога. Дано хората не се подведат да го купуват, аз вече сигнализирах  прокуратурата и ГДБОП и се надявам да издирят и накажат злосторниците."

Изглежда обаче, че проверките на службите ни не са дали резултати, защото и тази сутрин в ефира на Нова тв представиха случаи на подобни гаври с медицината и здравето на хората. Един от специалистите, с когото са злоупотребили шарлатаните, е д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната, известен пулмолог, бивш депутат от ДБ. Представили го моля ви се като офталмолог, който препоръчва някаква измишльотина. Често в мрежата се завърта и менте-препоръка уж от доц. Атанас МангъровАтанас МангъровАтанас Христов Мангъров е български лекар – инфекционист и педиатър. Роден, който пък е представян като специалист, пропагандиращ препарат против паразити и темподобни гадости. Ловките манипулатори ползват също така името на доскорошния шеф на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като.

Жертви на измамниците в мрежата са и много други известни наши доктори, които просто няма как да се защитят.

По-тревожно е обаче, че службите у нас не могат да овладеят този проблем, който застрашава здравето и живота на българите.

За мен е необяснимо как така доносниците и проверителите в социалната мрежа не полагат усилия да предотвратят това злоумишлено печалбарство на някои тарикати! Но пък ревностно санкционират хората за изразени техни позиции и мнения – право, което ни е гарантирано от Конституцията и Европейската харта за правата на човека. С удивително усърдие виртуалните „надзиратели” предупреждават, спират, затварят акаунти...Все едно могат да ни накарат да спрем да мислим!

Вместо да се загрижат за реалните опасностите, които разни шмекери пробутват.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1366 0

Свързани новини

Водещи новини