КНСБ и КТ "Подкрепа" започват подписка за ефективни стачни действия в „Български пощи“

  • 26 януари 2023 12:53

  • 339
  • 0
КНСБ и КТ "Подкрепа" започват подписка за ефективни стачни действия в „Български пощи“
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерация „Съобщения“ към Конфедерация на труда (КТ) „Подкрепа“ започват днес подписка в цялата страна на работниците и служителите в „Български пощи“. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Подписката е във връзка със законовата процедура за провеждане на стачни действия в дружеството и е съгласно Закона за уреждане на колективни трудови спорове.

Чрез нея работниците и служителите дават съгласие за провеждане на безсрочни ефективни стачни действия със следните искания:

  • Увеличение на заплатите на работещите в „Български пощи“ ЕАД с 25%, считано от 1 януари 2023 г.
  • Увеличение на стойността на ваучерите за храна на работещите в „Български пощи“ ЕАД от 60 лв. на 100 лв., считано от 1 януари 2023г.
  • Подобряване на условията на труд в „Български пощи“ ЕАД и материално техническата база, в т. ч. осигуряване на климатици, съвременна компютърна и офис техника и оборудване, подобряване на санитарно-битови условия.

Процедурата за провеждане на ефективни стачни действия започна на 20 януари. Месец преди това бяха обявени символични действия с носене на ленти „Аз протестирам“.

Транспортният министър обеща увеличение на заплатите в "Български пощи"

Стачката ще доведе до преустановяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги, предупреждават от синдиката.

Възнагражденията на работниците и служителите в „Български пощи“ към момента са между 712 и 849 лв., и то след актуализация през юни 2022 г., припомнят още от КНСБ. 

Виолета Симеонова
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини