Отпускат 1 млн. лв. финасова помощ за енергийно обследване на сгради в Сливен

  • 26 януари 2023 11:21

  • 207
  • 0
Отпускат 1 млн. лв.  финасова помощ за енергийно обследване на сгради в Сливен
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Общинският съвет в Сливен подкрепи предложение за отпускане на 1 милион лева финансова помощ за енергийно обследване на сгради. На редовното си заседание днес съветниците решиха и да бъде удължен срокът за кандидатстване за общинската помощ - от 27 януари до 3 февруари.

"Сдруженията ще могат да си подготвят документите и така ще получат по-голям шанс за финансиране по Програмата за саниране", коментира пред журналисти решението заместник-кметът по строителството Камен Костов. Той допълни, че от общинската администрация помагат при регистрацията на сдруженията, при подготовката на документацията, осъществяват и контакт с фирми за обследване на енергийната ефективност. "Много е важно да се подават коректни документи", категоричен бе той. До момента са подадени 58 заявления, като само за два часа в понеделник постъпилите заявления бяха 54.

Както БТА съобщи, предложението бе направено след големия интерес от страна на сдружения на етажна собственост, които още в неделя (22 януари) се наредиха пред сградата на общинската администрация, за да пазят ред за кандидатстване в първия работен ден на тази седмица.

През ноември м.г. Общинският съвет реши, че Общината ще поеме 50 процента от разходите за паспорти на блоковете - кандидати за саниране, като предвидената сума е 300 000 лева от резерва на Община Сливен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини