Водещите новини! Русия плаши Молдова с „украински сценарий“. Столични болници ще се включат в меморандум срещу домашното насилие (и още…)

  • 25 януари 2023 13:34

  • 1088
  • 3
Водещите новини! Русия плаши Молдова с „украински сценарий“. Столични болници ще се включат в меморандум срещу домашното насилие (и още…)
© Getty Images/Ди Велт/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 януари   

 

Целта е общинските болници да съдействат на пострадали пациенти при съмнение за домашно насилие, да ги насочват към институции за закрила и помощ.

Общинските болници в София да се включат в меморандум за превенция и отговор на домашното насилие. Такова предложение са внесли за обсъждане в Столичния общински съвет (СОС) председателят на съвета Георги Георгиев и съветниците Малина Едрева, Диян Стаматов, д-р Антон Койчев, Милка Христова, Грети Стефанова и Карлос Контрера, съобщават от СОС. 

Става дума за Първа многопрофилна болница за активно лечение – София, Втора многопрофилна болница за активно лечение – София, Четвърта многопрофилна болница за активно лечение – София, Многопрофилна болница за активно лечение „Княгиня Клементина“ – София.

Столични болници ще се включат в меморандум срещу домашното насилие

***

„За да саботират комисията за изясняване на собствеността и акциите на Пловдивския панаир от ГЕРБ направиха така, че председател на комисията да е от „Български възход”, а не от „Демократична България”, които са вносители на идеята за комисия”.

„Всяко едно нещо, което искаме да се приеме, то е блокирано по един или друг начин и то не минава. Чуваме, че се готвят в следващия парламент също да протакат нещата и да ходим отново на избори”, каза той.

Депутатът има притеснения, че до края на 48-ото народно събрание ще продължи подобно поведение. „Опасявам се, че нещо сходно се очертава и с промените в НПК и за механизма за контрол на главния прокурор. ГЕРБ ще си го закачат това като значка – ще кажат – направихме всичко възможно, вкарахме го, даже го гледахме на първо четене. Всичко започва отначало”, каза Михалев.

Михалев от ДБ: Блокират всичко, което искаме да се приеме в парламента

***

Христо Иванов за преговорите с ПП: Търсим оптимален вариант за предизборни и следизборни конфигурации

***

Руският сенатор Андрей Климов предупреди тази седмица Молдова, че рискува да "повтори украинския сценарий".

Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Галузин коментира миналия месец, че близките връзки на Молдова с НАТО подкопават сигурността на страната. Галузин също посъветва Молдова да не повтаря "тъжния опит" на Украйна.

„Катастрофалните проблеми на Украйна започнаха след прозападния преврат (2014 г.), последван от отхвърлянето на съществуващия дотогава неутралитет по конституция и официалното обявяване на политика за присъединяване към антируския военен блок НАТО", напомни заплашително Андрей Климов в Телеграм.

Русия плаши Молдова с „украински сценарий“

***

Ако президентът Радев или лидерът на БСП Корнелия Нинова имат доказателства, че статията в "Ди Велт" е платена, те могат да поискат порицание за "Ди Велт" от Германския съвет по печата.

Това се прави онлайн, става бързо и лесно. 

ДВ изпрати запитване до пресцентъра на БСП дали Корнелия Нинова има конкретни доказателства за изказванията си. До публикуването на този текст отговор не беше получен.

"Ди Велт": Разследването за България не е платена публикация

***

Американската армия подсилва присъствието си в Румъния

***

Зеленски настоя пред Макрон да не се допуска участието на руски атлети в Олимпийските игри в Париж

***

Интересно обяснение…

„Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация“.

Слави най-после ще си подаде декларация за имущество пред КПКОНПИ

***

Представил се е за служител на МВР – в столична структура. Екипът, извършващ проверката, веднага е уведомил дежурен следовател.

При последвалите действия в автомобила са открити 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество (амфетамин). Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. При извършените процесуално-следствени действия от обитаваното от мъжа жилище са иззети електронна везна, гриндер и 10 г канабис.

Заловиха полицай в Кюстендил с дрога в колата

***

 

Novini.bg
1088 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.25 | 13:44

2
През 1991 ва спестяванията на хората изгоряха. Виновни нямаше. През 1994та 1ва частна банка завлече стотици хиляди. Виновни намаше, През 1996та инфлацията изяде спестяванията на милиони. Виновни нямаше. Химимпорт, ТСБ завлече стотици хиляди клиенти. Виновни нямаше. 12 години по-късно КТБ завлече стотици хиляди клиента. Виновни нямаше. Днес отново подготвят следващия масов грабеж с въвеждането на Еврото. Познайте кой ще е виновен. No one.
Литекс-София

2023.01.25 | 14:56

3
Ние сме на Еврото от 15 години, платен бот. Посоката на развитие на България е Европа и НАТО. Вие си лайте и си взимайте рубличките.
PaulaFox

2023.01.25 | 13:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини