В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на 150 години от гибелта на Левски

  • 24 януари 2023 16:28

  • 595
  • 2
В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на 150 години от гибелта на Левски
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на годишнината от гибелта на Васил Левски. Те ще преминат под наслов "150 години памет за безсмъртие". Това съобщи за БТА Глория Кончарска, технически сътрудник към отдел "Култура и спорт" в общинската администрация.

За девети пореден път ще се проведе конкурсът за рецитиране на художествени текстове и стихове, посветени на Апостола на свободата, "Левски ще живее вечно". Той е предназначен за ученици от пети до дванадесети клас.

"Тази година даваме възможност и на най-малките да се включат в програмата за отбелязване на годишнината от гибелта на Левски. За тях организираме конкурс за рисунка. Младите творци могат да нарисуват портрет на Апостола - в цял ръст или сцена от живота или дейността му, която искрено ги е докоснала и вдъхновила", каза Кончарска. В творческата надпревара могат да участват деца от всички детски градини и в училищна възраст от първи до четвърти клас. Награждаването на най-добре представителите се участници ще се проведе на 18 февруари в Народно читалище (НЧ) "Борба 1869". Тогава ще се състои и общинският етап на рецитаторския конкурс.  

В Търговище обявиха конкурс по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

В програмата за отбелязване на годишнината е и беседа на тема "Живот и дело на Васил Левски" с историка Иван Тренев, която ще се проведе на 17 февруари в читалището.

Финалът на събитията ще е с художествено-музикална програма, подготвена от формации при НЧ "Борба 1896" и двете основни училища, които носят името на Левски, в Кнежа и село Еница. 

Заявка за участие в конкурсите може да бъде изтеглена от интернет страницата на Община Кнежа

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
595 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
киро

2023.01.24 | 17:03

1
СЛАВА РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

2023.01.24 | 19:22

2
ще празнувате ли?

Добави коментар

Водещи новини