Майката на убития Боби в Нови Искър: Не спя по цели нощи

  • 24 януари 2023 09:36

  • 583
  • 0
Майката на убития Боби в Нови Искър: Не спя по цели нощи
© БТВ

Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър. Причината – извършителят Росен Ангелов е трябвало да лежи в затвора за блудство с дете в нощта на престъплението.

От обвинението трябва да платят над 240 000 лева обезщетение на майката на една от жертвите, 18-годишният Боби.

Проговори майката на една от жертвите на шесторното убийство в Нови Искър

31 декември 2017 г. 18-годишният Боби казва на майка си, че ще посрещне Нова година при съученик, но всъщност е в дома на приятелката си Нанси със семейството ѝв Нови Искър. Вечерта спира да си вдига телефона.

„Звънях и ми се затваряше телефонът. На следващия ден го търсих цял ден, звънях на майката на Нанси, на Нанси, но не можах да се свържа с никого, на всички бяха изключени телефоните. На 2 януари ги откриха“, разказва майката на убития Боби

Какво се е случило? Какво знаете?
Че са застреляни всичките.

Защо?
Казаха, че Росен Ангелов бил любовник на Кети и той ги е застрелял. Искал е да ограбват разни апартаменти, къщи, защото тя е работила почистване. Тя не се съгласила и той затова ги убил.

Тялото на Кети – майката на Нанси, е открито в кладенец. Останалите пет тела в различни стаи в къщата на семейството в Нови Искър.

Как се живее пет години по този начин?

Трудно. С мъка. Нямам друго дете. От работа вкъщи и това е. Вдигам пулс 200, сърцебиене имам, не спя по цели нощи, главата ме боли постоянно.

Миналия петък Софийският градски съд излиза с решение – на майката на Боби да бъде изплатено обезщетение за неимуществени вреди от 160 000 лева, с лихвите – малко над 242 000 лева. Мотивите – Росен Ангелов бил осъден на 8 години затвор за блудство.

Прокурорът по делото Валентин Кирилов, вместо да осигури привеждане на присъдата в изпълнение, в продължение на години извършвал "еднотипни и неефективни действия". По точно – давал указания за Ангелов да се търси на адрес, който отдавна напуснал, и да се беседва с негови близки, които нямали контакт с него, пише още в решението на съда.

„Прост прочит на доказателствата – може да се види, че са разменяни едни бланкетни писма, прокурорът не си е вършил работата и в резултат на това невършене на работата има шесторно убийство. Това за мен е престъпление по служба“, заяви адвокатът на Стефана Елисаветова - Николай Димитров.

Затова семейството на Боби ще подаде сигнал за действията на прокурор Кирилов до Върховната касационна прокуратура.

„Изключително формални от страна на прокуратурата е следвало да бъдат променени и да бъдат заменени с други ефективни. Надяваме се прокуратурата да се задейства, защото тук фактите са черно на бяло  няма поле за размисъл“, добави адвокатът.

„Това е човешки живот, никоя сума не е достатъчна, на мен детето не могат да ми го върнат. Утеха ще ми донесе, когато прокурорът, който не си е свършил работата преди девет години, влезе в затвора. Тогава мога да кажа, че имам някаква утеха“, заяви майката на убития Боби.

Потърсихме прокурор Валентин Кирилов за коментар, но той отказа да разговаря с екипа на bTV.

От прокуратурата запазиха мълчание по темата, тъй като решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Радина Лазарова
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини