За какво вият вълците

  • 23 януари 2023 14:04

  • 3077
  • 0
За какво вият вълците
© pixabay

Честно да ви кажа, откакто вълк удави понито на важна особа като Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, сън не ме лови. Защото веднага услужливи чиновници от нейното обкръжение предложиха да се промени европейското законодателство така, че този изчеващ животински вид да бъде подложен на по-бърз свършек. Досега "клетите" четириноги бяха защитен вид, но... не може някакви си вълци да нападат домозлъка на временни европейски чиновници, я.

Не разбирам обаче защо у нас се завъди парочна практика всеки преследван от органите на реда чиляк да бъде титулуван като „Вълк” по аналогия с култовите филмови ленти „Вълкът от Уолстрийт” на Мартин Скорсезе и „Уолстрийт” на великана в киното Оливър Стоун.

Намирам извинение само в това, че понякога хората създават произволни и неправилни аналогии от незнание и лепят  непрецизни прякори.

Ей на - тези дни се яви нов носител на прякора „Вълка от ... някъдеси, който, моля ви се, снощи заплаши да съди нас, „клетите” българи от „клетата страна”, по собствените му определения. Това момче, което бегло си спомнянам като един от незабележителните с нищо депутати, сега било платило милиони за санкция в САЩ, където му забраняват да работи онова, с което се фука пред нас, че яко печелел. Ако на мен не вярвате, ето какво казва Летиша Джеймс, Главен прокурор на щата Ню Йорк:

„Криптокомпаниите са ненадеждни и сенчести, но не са имунизирани срещу търсене на отговорност. Nexo игнорираха повторни предупреждения от моя офис и сега плащат цена за нередностите, които извършиха”.

А нас щял бил да съди за 1 млрд. долара, не разбрах в превод на лева, биткойни, ябълки или картофи! Не ми стана ясно също така къде ще ни съди – в САЩ ли, откъдето го гонят, в Ирландия ли, където казват също си бил имал дертове? Или пък ще вземе да излезе от нелегалност и да си дойде в България, за да ни осъди за 1 милиард, които ще плащаме ние „клетите” данъкоплатци, както ни нарича снизходително този Вълк.

Признавам, че не разбирам от неговата работа и няма да коментирам заетостта му и защо в САЩ не допускат лицензирането й. Обаче съм наясно, че моята "аналогова" Родина е давала и дава на света прекрасни компютърни специалисти, които намират работа и ядат "бял хляб" навсякъде по света, при това в светлата част на бизнеса и предизвикват у нас гордост, а не срам, че са българи.

Високомерното и нафукано отношение на някои индивиди, ме разстройва и настройва автоматично срещу подобна наглост и безочие.

Ще следя с интерес развитието на този казус, интересно ми е и какви документи ще представи ищецът, за да заведе реално съдебно дело!?

Ще видим. А дотогава предлагам да не обиждаме животните, особено интелигентните като вълците например. Който е чел великолепния роман на Чингиз Айтматов „Голгота”, знае за какво говоря.

Аделина Делийска
3077 0

Свързани новини

Водещи новини