Войната на Русия срещу Украйна прикова вниманието на разпространителите на манипулации

  • 23 януари 2023 13:50

  • 912
  • 0
Войната на Русия срещу Украйна прикова вниманието на разпространителите на манипулации
© ЕК

#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга гледна точка!

През последната половин година войната на Русия срещу Украйна прикова вниманието на разпространителите на манипулативни твърдения, като остави всичко останало на заден план – включително и Ковид-19. 

Под общия знаменател на дезинформацията пандемията и войната са обединени от смайващ обем от заблуждаващи твърдения и откровени лъжи. 

Само няколко дни след инвазията, част от разпространителите на дезинформация изоставиха конспиративните теории за коронвируса и се насочиха към темата за войната в Украйна. 

Повече за еднаквите лъжи за Ковид-19 и войната в Украйна научете от видеото.

____________________

Видеото е част от кампанията, която се реализира в партньорство на ЕК с FactCheck Bulgaria и чиято цел е да покаже как работи дезинформацията и защо е важно да я разпознаваме. 

Кампанията се реализира в контекста на „Българска коалиция срещу дезинформацията“ #BGvsDisinfo, която събира заедно представители на европейски и международни институции, български държавни ведомства, медии, проверители на факти и неправителствени организации, които обединяват усилия за противодействие на дезинформацията, която се разпространява в България.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
912 0

Свързани новини

Водещи новини