Села в Благоевградско са труднодостъпни заради паднал мост вече повече от година

  • 23 януари 2023 08:56

  • 190
  • 1
Села в Благоевградско са труднодостъпни заради паднал мост вече повече от година
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който води до още 5 населени места, рухна заради придошлите води на река Струма.

Оттогава досега не са предприети никакви възстановителни действия. Кога хората ще могат да преминават по този път отново и да не ползват заобиколните маршрути?

Според Сашо Милчев заради разрушения мост се обикаля допълнително 20 км. "Това са огромни загуби, не само за населението, но и за фирмите. Има обещани пари за ремонт, но документално нищо не е придвижено. Търпението ни е изчерпано, ние сме на фаза гражданско неподчинение, ако трябва ще протестираме, ще блокираме областната управа и ще искаме оставки'', заяви той пред NOVA. 

По думите на кмета на село Покровник Недко Ангелов ще бъдат дадени още 40 дни време за възстановяване на моста. "Ако и тогава няма работещо решение, минаваме към гражданско неподчинение", обясни той. 

Отлага се изграждането на нов мост над река Струма край село Покровник

До 8 март трябва да има издадено разрешение за строеж. Кметът на Благоевград Илко Стоянов каза, че самата процедура по обществена поръчка е хаотична и ако мостът падне в момента, това ще доведе до бедствено положение.

Цветелина Кирилова
190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 10:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини