Протест срещу инсталация за формалин

  • 23 януари 2023 07:42

  • 612
  • 2
Протест срещу инсталация за формалин
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Протест в село до Павел баня. Пред дървопреработвателна фабрика представители на три населени места са се събрали, за да заявят, че са срещу изграждането на инсталация за производство на формалин.

Хората се тревожат, че това ще донесе огромна вреда на околната среда в Долината на розите, пише Нова телевизия.

Природозащитници и риболовци от цялата страна излизат на протест

„Аз съм силно притеснен от това, което се случва в Розовата долина. От години тук явно се вижда изменението на природата. Всички ме убеждават, че няма химическо производство. Не може да произвеждаш формалдехидни смоли и да казваш, че е чисто”, посочи местен жител.

„Протестирам, защото искам това райско място да се запази. С тази индустрия не мисля, че е възможно, колкото и да ни убеждават”, добави протестираща. Живеещите в околността са притеснени и от възможни експлозии.

От фирмата, изграждаща цеха за формалдехид, обясниха, че към момента са направени изследвания, които сочат, че производството ще бъде безвредно. Модели на РИОСВ сочат, че ще има минимална промяна в качеството на атмосферния въздух по отношение на показателя формалдехид.

Цветелина Кирилова
612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 10:50

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.23 | 08:49

1
ДА СИ НАПРАВЯТ ИНСТАЛАЦИЯТА В БАНКЯ

Добави коментар

Водещи новини