Гражданска инициатива за безопасни пътища ще оказва натиск над политици

  • 21 януари 2023 15:03

  • 470
  • 1
Гражданска инициатива за безопасни пътища ще оказва натиск над политици
© Булфото (архив)

Близки на пострадали в катастрофи и Институтът за пътна безопасност поставиха началото на гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища". Тя има за цел да насочи вниманието на политиците върху решаването на проблемите с опасните пътни отсечки у нас.

Пред "Хоризонт" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност обясни: Днес стартираме тази национална гражданска инициатива, с която започваме всяка седмица бъдем в различен град, за да принудим следващото българско правителство да изпълни конкретни действия – нов Закон за движение по пътищата.

Второто нещо, което искаме да променим, е да създадем изцяло нова структура за управление на пътищата. Агенция "Пътна инфраструктура", заедно с Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да станат една държавна структура. Трябва да създадем и стандарти за управление на риска.

Това Институтът за пътна безопасност го е подготвил в пътна карта, която искаме за два месеца след тази инициатива за събиране на подписи да принудим българското правителство да приеме".

Първата среща с граждани ще бъде в Шумен на 4-ти февруари. Миналата година при пътни инциденти са загинали 530 души. Над 8 хиляди са ранените в катастрофи.

Нова жертва взе войната по пътищата

Последвайте канала на

Валери Зайцев
470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.21 | 18:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини