Силният вятър събори дървета и клони в района на Боровец

  • 18 януари 2023 12:52

  • 330
  • 1
Силният вятър събори дървета и клони в района на Боровец
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Сигнали за пет произшествия с паднали дървета са получили в районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Боровец от сутринта, съобщи за БТА главен инспектор Данаил Ласкин по повод разразилия се силен вятър в цялата страна. 

По думите на Ласкин постъпване на сигнали в службата е започнало от снощи, като основните поражения са нанесени върху автомобили в района на курорта "Боровец". Най-тежко пострадала била кола на паркинга на хотел. Паднало дърво е затворило тази сутрин пътят между Боровец и село Радуил, но трасето вече е разчистено.

Тази сутрин дърво е паднало и в друго населено място в община Самоков - село Говедарци, както и на пътя между селото и Мальовица. Едното дърво е отстранено, а другото се разчиства, стана известно от думите на кмета на село Говедарци Лорита Христова.

Над 30 сигнала за паднали клони и дървета от вятъра в София

Сигнали на граждани за паднали по-големи клони обаче продължават да се появяват в социалните мрежи. Група пътуващи между Самоков и София са публикували снимки с такива, които пречат на придвижването, и апелират за по-внимателно шофиране. 

Константин Тодоров
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини