Обявиха частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър

  • 18 януари 2023 12:07

  • 451
  • 1
Обявиха частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър
© Община Враца
Слушай новината Слушай новината

Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч. Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града. При необходимост ще бъдат включени и населени места на Враца, които имат сериозни поражения по инфраструктурата, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щетите. Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са пораженията в града, където има паднали и изкоренени дървета, увредени части от покривни конструкции и фасади на сгради, прекъснати електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови отпадъци. На места в кварталите има прекъсване на електрозахранването.  

Предупреждение от най-висока степен за силен вятър във Враца и Монтана

Ураганният вятър увреди част от покрива на филиала на Великотърновския университет в града. При падането на конструкцията е прекъсната контактната мрежа на градския транспорт. Улица “Околчица” е затворена за движение, докато се отстранят щетите от екипите на Пожарна безопасност. Превозните средства на обществения транспорт са пренасочени, а маршрутните линии се изпълняват по график. При инцидента няма пострадали. 

На територията на населените места поривите на вятъра са значително по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „Бистрец“ и „Кулата“ има прекъснати електропроводници, а в село Власатица е увредена покривната конструкция на пенсионерския клуб. 

Община Враца призовава гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност – да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети и възникване на инциденти. От НИМХ е обявен червен код за силен вятър на територията на област Враца! Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857. 

 

Филип Епитропов
451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини