Фандъкова: Не е платен и лев за ремонта на жълтите павета, категорично не са се справили с него

  • 17 януари 2023 17:22

  • 753
  • 2
Фандъкова: Не е платен и лев за ремонта на жълтите павета, категорично не са се справили с него
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Разбира се, че категорично не са се справили. По Закона за недвижимо културно наследство изпълнителят е глобен със 100 хил. лв. за наранени жълти павета, която е в сила. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5% от общия обем на проекта. Проектът продължава да се изпълнява и в момента, той е разделен на етапи. Зоната, в която се ремонтират жълтите павета, е само в пътните платна, това е зоната, в която бяха безобразно пренаредени. Стойността на ремонта е 206 хил. лв. и до този момент не само няма Акт 15, но не е платен нито един лев по обясними причини", допълни тя.

"Спаси София": Жълтите павета се разпадат само седмица след края на ремонта им

Глобата е наложена за допуснато увреждане на керамични (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център. След подаден сигнал за умишлено счупване на цяло керамично паве от строителен работник е съставен констативен акт от Столична община.

Наказателното постановление е издадено по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, тъй като той предвижда по-високи глоби за повреждане от Закона за културното наследство.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
753 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2023.01.17 | 18:48

2
И ТОВА НА СНИМКАТА АКО Е РЕМОНТ НА РЕМОНТА ПО ДОБРЕ ПАВЕТАТА ДА СЕ МАХАТ. НЯМА СПОСОБНИ ФИРМИ ДА ГО НАПРАВЯТ КАЧЕСТВЕНО.

2023.01.17 | 17:47

1
Махайте ги тия комунделски останки, не мъчете хората.

Добави коментар

Водещи новини