Обезщетенията на семействата на разменените бебета ще бъдат осигурени от бюджета на София

  • 17 януари 2023 09:27

  • 849
  • 1
Обезщетенията на семействата на разменените бебета ще бъдат осигурени от бюджета на София
© Novini.bg/Canva

Средствата за обезщетенията, които искат семействата на двете разменени бебета от болница "Шейново", ще бъдат осигурени от бюджета на София, заяви общинският съветник Яна Тодоранова пред bTV.  

Вчера адвокатите на двете семейства съобщиха, че ще искат обезщетение от общо 600 000 лв. Предложенията за доброволно решаване на спора ще бъдат внесени в лечебното заведение. След като внесат исковете в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет. 

Тодоранова подчерта, че първо трябва да мине цялата съдебна процедура, а след това да се вземе решение от СОС. 

Семействата на разменените бебета започват съдебни дела, искат обезщетения

“Процедурата е много ясно разписана. Човешкото страдание може много трудно да бъде остойностено. Важно е, че вече има троен контрол в болницата, така, че в следващи случаи рискът от подобна грешка да се сведе до минимум”, каза председателят на Комисията по здравеопазване към Столична община д-р Антон Койчев. 

“Това са може би едни от най-сложните случаи, в които трябва да се вземе решение по справедливост. В такива случаи компетентен е българският съд. След законовата процедура и ако претенцията бъде насочена към Столичния общински съвет, ние ще вземем своето решение по справедливост, но и с грижа към публичния ресурс”, каза зам.-председателят на Комисията по здравеопазване към Столична община Милка Христова. 

Радина Лазарова
849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 12:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини