Протест в памет на убитите майка и дъщеря в Испания

  • 15 януари 2023 07:24

  • 5514
  • 1
Протест в памет на убитите майка и дъщеря в Испания
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

"Не на насилието. Да кажем СТОП на агресията", заявиха днес в кубратското село Юпер десетки жители от Русенско и Разградско. Инициативата се проведе в памет на убитите в Испания Ирина Спасова и 6-годишната ѝ дъщеря Мария.

Младата жена и невръстното ѝ дете бяха открити с прободни рани в дома им в началото на ноември миналата година, а за престъплението бе арестуван съпругът и баща на детето – Галин Стоянов, който е родом от русенско. Според първоначалните версии убийството е извършено заради намерението на жената да напусне съпруга си.

Връстниците на Ирина от селото, с които е отраснала заедно, организираха две инициативи в нейна памет през днешния ден – паметната плоча за двете жертви на домашно насилие пред читалището и засаждането на две иглолистни дръвчета.

"Те са своеобразен символ на живота, който не им беше позволено да изживеят, и целят да привлекат общественото внимание към проблемите на домашното насилие", заявиха още младежите от Юпер.

Ирина Спасова е завършила основното училище в кубратското село, след което е продължила образованието си в друго населено място, живяла е в Русе, а последните 10 години е била в Испания. Завършила е строителен техникум, но е работела като маникюристка.

Българин уби жена си и 6-годишната си дъщеря в Испания

Младата жена често се е прибирала в родното си място, където е участвала в танцовия състав към местното читалище. Последно се прибрала заедно с дъщеря си през август 2022 г. Двете участвали със състава от Юпер в Националния събор на народното творчество в Копривщица.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 00:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини