Водещите новини! Започнаха грипните епидемии в България. Идва 6G мрежата. Кирил Петков: обществото заби шамар на Слави (и още…)

  • 12 януари 2023 13:18

  • 880
  • 1
Водещите новини! Започнаха грипните епидемии в България. Идва 6G мрежата. Кирил Петков: обществото заби шамар на Слави (и още…)
© Getty Images/NovaTV/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 януари   

 

„Спираме да се обясняваме на всякакви лъжливи обвинения, които прокарват като стратегия от ГЕРБ ежедневно. На лъжата краката са къси“. Това заяви в ефира на Нова тв съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество.

Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена. В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними", заключи той.

Кирил Петков: Песента за Лена мен лично много ме зарадва, обществото заби шамар на Слави

***

На национално ниво обаче грипна ваканция не се налага. Това обявиха вчера здравният и просветния министър. Ако обаче се стигне до второ прекъсване на учебния процес в някоя от засегнатите области - обучението на децата ще продължи в електронна среда.

И област Шумен е в грипна епидемия от днес

***

Учениците в Шумен излизат утре в грипна ваканция

***

От днес започва грипната епидемия в Бургаско. Решението бе взето от Регионалния пандемичен щаб.

Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации.

Бургас от днес е в грипна епидемия, във Варна решават дали да ги последват

***

Особено полезна за 6G телекомуникациите може да бъде комуникацията с видима светлина (VLC), която функционира като безжичен заместител на оптичните влакна. Понастоящем фиброоптиката пренася данни чрез светлинни проблясъци, като използва изключително тънки стъклени или пластмасови нишки. Тези проводници са изключително малки и изключително деликатни.

Кога ще използваме 6G и защо тотално ще промени начина ни на живот?

***

Наричаха го „китарист на китаристите“, повлиян от Джими Хендрикс и Бъди Гай, приживе спечели тяхното уважение, а самият той се превърна във вдъхновение за безброй китаристи, огромна част от които са самите те легенди днес. Почти няма китарист в света, който да не изрази скръбта си и да не засвидетелства уважението си към Джеф. 

Легендарният китарист Джеф Бек почина на 78 години, съобщи The Guardian, цитиран от „Сега".

Причина за смъртта е „внезапен бактериален менингит", съобщила е неговата представителка Мелиса Драгич. Той е издъхнал в болница близо до дома си в Англия.

Почина легендарният китарист Джеф Бек

***

„Тарифната политика е добра и няма да позволя едно малко камъче да обърне колата“.

Шефът на СОС предложи връщането на картата за една линия и метрото

***

Борис Бонев: Картата за една линия ще се върне

***

Ние няма да се откажем от тази битка. Ще разгледаме всички обстоятелства около решението от 2016 г. държавата да се откаже от акциите. Ще разгледаме действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна за това какво се случи с Пловдивския панаир“.

ДБ и ПП предлагат временна комисия по казуса с Пловдивския панаир, искат изслушване на Борисов и Гергов

***

Назначаването на Валерий Герасимов за командир на окупационните сили вероятно е отчасти политическо решение. По този начин руският президент Владимир Путин иска да отслаби властта на силоваците, чийто фаворит беше Сергей Суровкин.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

ISW: Путин и силоваците се бият за надмощие

***

Повече от 700 заподозрени все още са в ареста, след като в неделя радикални поддръжници на крайнодесния бивш президент Жаир Болсонаро щурмуваха правителствени сгради в Бразилия, съобщи ДПА.

Хилядите участници в размириците, които атакуваха Конгреса, Върховния съд и президентския дворец в Бразилия, отказват да признаят поражението на Болсонаро от левичаря Луис Инасио Лула да Силва, който положи клетва като президент преди седмица.

Над 700 поддръжници на Болсонаро остават в ареста след размириците

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Eлeктpа

2023.01.12 | 15:39

1
Че, кой е очаквал от Ристю и Гнома, да постъпят мъжки. БСПеерастите точно така правят само крадат, и като настане време да се свърши работата, бягат...

Добави коментар

Водещи новини