Шефът на Спешната помощ във Враца проговори за пияната лекарка

  • 12 януари 2023 08:39

  • 3146
  • 0
Шефът на Спешната помощ във Враца проговори за пияната лекарка
© БТВ

Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца, след като 3-годишно дете почина в катастрофа, а медикът, отзовал се на сигнала се оказа с 1,4 промила алкохол. 

Медиците от болницата твърдят, че са се отзовали на време на сигнала. 

Разказ на лекарката от Враца, дала положителна проба за алкохол

“Идвайки за нощна смяна в 19 часа онази вечер се получи сигнал в 19:03 часа за ПТП, със самокатастрофирал автомобил, обърнат по таван. Сигналът беше, че има пострадали - двама са извън автомобила и има затиснато дете без жизнени показатели. В момента, в който получихме сигнала с лекарката веднага тръгнахме. 19:09 часа ние бяхме на място. Секунда след нас пътуваше полицията и гражданска защита. Помолих полицаите да повдигнем колата, за да извадим детето. Когато пристигнахме имаше около 50 души на мястото, вероятно роднини. Детето беше поставено на носилка, нямаше жизнени показатели, с разширени зеници, то беше починали”, разказа медицинската сестра Диляна Йорданова. 

Йорданова подчерта, че лекарката е била напълно адекватна в действията си. 

“Абсолютно адекватна беше за нашите действия в линейката. Мога да твърдя, че тя е добър колега”, добави тя. 

“Д-р Димова е един изключително добър човек и специалист. Аз бях шокирана и в стрес. Пробата за алкохол ме шокира. Тя спомена, че приема медикаменти, но трябва да разговарям с нея. Не мога да го допусна, че тя приема алкохол. Д-р Димова казва, че не пие и не е употребила алкохол. Започна един голям брой проверки в нашето отделение. Ще разговарям с нея, а след това ще решим какво да правим”, каза д-р Галина Лещарска, директор на ЦСМП - Враца. 

Тя добави, че е изненадана как от една катастрофа, завършила със смърт на дете и тежка травма на жената, се измества фокусът от причинителя на ПТП-то към държавна служба.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт и неспазване на правилата за пътищата. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини