Омбудсманът за промените в градския транспорт в София: СОС да се вслуша в хората

  • 11 януари 2023 08:56

  • 665
  • 0
Омбудсманът за промените в градския транспорт в София: СОС да се вслуша в хората
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Хората се оплакват за това, че не им е удобно и евтино вече да пътуват. Премахват се талоните и картите за една линия и само за метро. Така решава общинският съвет, но според мен той трябва да слуша гражданите. Това заяви в ефира на Нова телевизия омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

„Препоръката ми е да чуят хората, да върнат тези възможности за пътуване”, каза тя.

„Абсолютно тази глоба от три лева трябва да отпадне. Не е редно хората да се затрудняват с това постоянно валидиране и да бъдат глобявани. Застраховката върви със закупуването на картата, а не с валидирането ѝ.  Хората се оплакват, че това ги затруднява, а не им дава нищо допълнително. Отделно – някои хора, когато валидират картата си за градския транспорт, им се точи 1,60 лв. от банковите карти в портфейла”, допълва тя.

Тя уведоми, че хората се оплакват и от това, че няма достатъчно пунктове за закупуване на превозни средства: „Ако нямате удобно място, трябва да си купувате билет за два лева от шофьора.”

По повод вчерашния протест на хората с увреждания, омбудсманът заяви: „Дадохме предложение за това, когато навреме си си подал документите за изтичащо ТЕЛК-ово решение, то да важи до издаване на ново. Ако се приеме и на второ четене, надявам се до две седмици да бъде прието и да влезе в сила.”

Омбудсманът поиска преразглеждане на тарифите на градския транспорт в София

Тя коментира и проблемът с винетките: „Не е справедливо, когато си сгрешил винетката, да ти слагат глоба върху глоба. За Пролеша – има вариант да се налагат до три глоби,  което е 900 лв. Смятам, че тези хора трябва да бъдат амнистирани.”

Цветелина Кирилова
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини