Водещите новини! ПП предлага компенсации за високите цени на газа. Съпартиец на Путин избяга в ЕС (и още…)

  • 10 януари 2023 19:03

  • 2710
  • 5
Водещите новини! ПП предлага компенсации за високите цени на газа. Съпартиец на Путин избяга в ЕС (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 януари   

 

„Продължаваме промяната“ предлага механизъм за компенсиране на битовите клиенти на природен газ. Това се налага заради неуспеха на министерството на енергетиката да продължи политиката за поддържане на цените на природния газ за битовите потребители, по-ниски от средните на европейските енергийни борси, както е видно от последното решение на КЕВР.

ПП предлага компенсации за високите цени на газа

***

„Руски депутат, избран от партията на властта в Москва "Единна Русия", е избягал в държава от Европейския съюз", това предаде израелската медия мигнюз.

„Артур Насонов, законодател в парламента на югозападния Ставрополски край, обяви за напускането на поста и за заминаването си в една от 27-те страни от икономическия и политически блок.

Той бе избран за член на местния парламент преди две години", посочи още изданието.

Депутат от партията на властта в Русия избяга в ЕС

***

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във вторник, че сигурността на Европа e изправена пред предизвикателства и е „под заплаха", като подчерта, че Русия представлява „най-непосредствената" заплаха за стария континент, предаде Ройтерс.

На пресконференция Фон дер Лайен посочи, че заплахата от Москва обаче не е единствената, пред която е изправена Европа. Тя предупреди за предполагаемите опити на Китай "да прекрои международния ред в своя полза" и настоя, че Европейският съюз и НАТО трябва да реагират на подобни действия.

Фон дер Лайен: Сигурността на Европа е под заплаха

***

Столтенберг: Русия показва воля да продължи войната в Украйна

***

Военната мобилизация в Русия продължи от края на септември до началото на ноември. Тогава президентът Путин обяви края ѝ, но така и не издаде указ, който да потвърждава решението му. 

През последните седмици в Русия все по-често се говори неофициално за предстояща нова мобилизация, отбелязва БНР.

Шойгу: Модерниризира се базата данни с подлежащите на мобилизация

***

„В Беларус вероятно е започнала скрита мобилизация", предаде британската информационна агенция Скайнюз.

Според опозиционния на властта в Минск активист Павел Латушка служители на вътрешното министерство са били задължени да предадат международните си паспорти във военните окръжия по места.

„Това означава, че тези мъже не могат напуснат територията на страната и че в Беларус е стартирала скрита мобилизация заради войната на Русия срещу Украйна", каза той.

Скрита мобилизация е започнала в Беларус?

***

Министър-председателят на Армения Никол Пашинян отхвърли този вторник предложението страната му да домакинства провеждането на съвместни военни учения през 2023 г. с Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС), начело на която е Русия.

Пашинян аргументира отказа си с блокирания жизненоважен маршрут за доставки в спорния регион Нагорни Карабах.

Армения отказа на Русия да провежда военни учения на нейна територия

***

САЩ заявиха миналия четвъртък, че ще изпратят в Украйна бойни машини на пехотата „Брадли" (Bradley), за да подкрепят Киев в неговата борба срещу инвазията на Русия.

Доставката, която се очаква да възлиза на около 50 единици техника, идва по същото време, в което Германия пое ангажимент да изпрати в Украйна свои собствени бронирани машини и подобен ход от страна на Франция миналата седмица.

"Брадли" - бойната машина, която САЩ изпращат в Украйна

***

Давид Бодил е на 28 години и е издирван за съпричастност към терористичен акт. В червената бюлетина е било записано, че той е изключително опасен, въоръжен и агресивен.

Издирван с червена бюлетина от Интерпол бе заловен край Плевен

***

„Всички от ГЕРБ, които са в ръководството на Столична община и Столичния общински съвет, толкова много се снишиха след провала на кампанията, че чак се вдлъбнаха“, подчерта Борис Бонев.

„Г-н Георгиев, като е толкова голям специалист по транспорта, да беше дошъл в работната група и да каже какво трябва да се направи, защото представителите на ГЕРБ предлагаха тези решения и те се гласуваха“, добави той.

Борис Бонев: ГЕРБ толкова се снишиха за новите билети в София, че се вдлъбнаха

***

 


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2710 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бай ганьо

2023.01.10 | 22:47

5
Господа драскачи грабвайте кремаклийките и занимавайте при урките
xaxaxaxa

2023.01.10 | 19:55

4
Руската култура е мафиозна култура
Путлер - Капут

2023.01.10 | 19:53

3
Путин го е страх от народа
баба гицка

2023.01.10 | 19:39

2
слава на Украйна, русия капут
альооо МИШОЦИ!

2023.01.10 | 19:33

1
Водещата новина днес е освобождаването на Соледар от руските воини! Следват Бахмут и Краматорск, което де факто е краят на либерастията!

Добави коментар

Водещи новини