Водещите новини! Спират приема на деца в МБАЛ-Пазарджик. Какво могат негласуващите в България? (и още…)

  • 10 януари 2023 13:28

  • 764
  • 0
Водещите новини! Спират приема на деца в МБАЛ-Пазарджик. Какво могат негласуващите в България? (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 януари   

 

В МБАЛ-Пазарджик спряха приема на деца заради липса на свободни легла. Това налага малките пациенти със симптоми да бъдат връщани.

„При капацитет от 22 легла имаме настанени 32 деца. Обикновено приемаме деца с дихателна недостатъчност и деца до 1 година, тъй като те са по-рискови. Децата в по-леко състояние се насочват към други здравни заведения, тъй като няма къде да ги настаним”, заяви началникът на Първо детско отделение в МБАЛ- Пазарджик д-р Елена Василева, предаде NOVA.

Спират приема на деца в МБАЛ-Пазарджик

***

Бургаска област е един от регионите у нас, които ще са сред първите обявили грипна епидемия през настоящия сезон.

Причината - изключително големият брой болни от остри респираторни заболявания, които отчитат и от Регионалната здравна инспекция в града , а и общопрактикуващи лекари и педиатри.

Бургаска област напът да обяви грипна епидемия

***

Жестоки мерки в детски градини в Бургас заради бума на болни

***

Динев вижда едно решение – заради липсата на формула в този парламент, при едни нови избори повече хора да излязат да гласуват, защото сегашните негласуващи не са толкова радикално настроени.

„Негласуващите могат да предопределят много по-различна политическа карта в България."

Един от начините да се промени политическата ситуация е някой да реши да действа спрямо националния интерес, а не спрямо партийния, като загърби резултатите от едни следващи избори, коментира Ивайло Динев в предаването "Преди всички".

Негласуващите могат да предопределят много по-различна политическа карта?

***

Започва проверка на ремонта на "Графа" в столицата

***

Единият от тях е полицай на 44-годишна възраст. Той е с нараняване в областта на лицето. Раната му е обработена на място и е отказал хоспитализацията. Другият пострадал е мъж на 35 години.

Има разкъсно-контузна рана на главата.

Двама са пострадалите след стрелбата по Трето РПУ

***

Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови днес Окръжният съд в Русе по делото срещу 18-годишен ученик, бил свои връстници.

Видеото, на което още непълнолетният тогава Джан Махмуд налага с юмруци и унижава друго момче, предизвика вълна от възмущение в крайдунавския град в началото на ноември миналата година. Стигна се дори до напрежение пред дома на младежа, срещу когото бяха подадени и други жалби за насилие.

1 година затвор и обществено порицание за бияча от Русе

***

Около 1500 души са задържани в Бразилия, след като привърженици на бившия президент Жаир Болсонаро нахлуха в Конгреса, президентския дворец и Върховния съд. 

Размириците избухнаха само седмица след като президентът Лула да Силва положи клетва. Той нарече щурма "терористичен акт" и обеща извършителите да бъдат наказани. Междувременно, Жаир Болсонаро, който се намира във Флорида, беше приет в болница с болки в корема.

След безредиците в Бразилия: Около 1500 души са задържани

***

Генерал-полковник Александър Лапин е назначен за началник на главния щаб на сухопътните войски, твърди руското издание РБК, позовавайки се на източник в руското министерство на отбраната.

Рокада в руското военно командване

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
764 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини