Жестоки мерки в детски градини в Бургас заради бума на болни

  • 10 януари 2023 12:51

  • 1278
  • 0
Жестоки мерки в детски градини в Бургас заради бума на болни
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От днес, 10 януари, детските градини на територията на община Бургас ще работят в режим на „засилен филтър“, съобщава кметът на морския град Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

"Основание за заповедта ми са препоръките от РЗИ-Бургас и повишената заболеваемост на децата от остри респираторни заболявания, грип и скарлатина.

Ограничава се достъпът на родители в детските заведения, забранява се посещаването на болни деца и на болни служители в градините, както и сливането на различни градински групи.

Другите противоепидемичните мерки, които се налагат със заповедта, са носене на предпазни средства от персонала на детските заведения, проветряване и извършване на двукратна дезинфекция на всички помещения и играчки, както и в менюто на децата да бъдат включено достатъчно количество тонизиращи напитки, като билков чай, мляко, прясно изцедени сокове и цитрусови плодове.

Актуалните данни към момента сочат, че в община Бургас процента на отсъстващите от детските градини деца е общо 33 % от всички, които посещават детско заведение", пояснява във Фейсбук Николов.

 

Припомняме ви, че по-късно днес се очаква  днес да бъде обявена грипна епидемия в Бургаска област.

Бургаска област напът да обяви грипна епидемия

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини