СОС дискриминира софиянци с транспорта преди местния вот! Лошо, много лошо...

  • 09 януари 2023 15:08

  • 1321
  • 0
СОС дискриминира софиянци с транспорта преди местния вот! Лошо, много лошо...
© pixabay

След стотиците жалби срещу новата тарифна политика на СОС за градския транспорт пред омбудсмана Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, вече има оплаквания и в Комисията за дискриминация.

Няколко пъти досега коментирах нескопосното решение на градските избраници в столицата да променят тарифната политика в обществения транпорт така, щото да облагодетелстват ЦГМ, но увреждайки интересите на гражданите, ползващи този вид транспорт. Къде е ролята на общината като социална институция?

Това, че от „Московска”33  се правят на ударени  и не реагират на протестите на хилядите засегнати пасажери, не е добро поведение, защото тази година са и местните избори.

Ето защо няма да е лошо т.нар.”общинари” да преосмислят очевидно нескопосните си действия, ощетяващи удобствата на гражданите за своя изгода и келепир.

Софиянци, закупили си целогодишни карти за градския транспорт, се чувстват дискриминирани от това,

че им налагат веднъж да извадят накуп голяма сума в началото на годината за този документ, а след това и налаганото им постоянно валидиране в автобусите и заплахи със глоби, ако не се чекират.

Неотдавна тези болни проблеми за софиянци коментира и бившия омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя дори стигна по-далеч с предложението си общественото возене да е безплатно. Ето защо:

Не по-скъп, градският транспорт в София трябва да е БЕЗПЛАТЕН!

След скритото поскъпване на билетите от началото на годината и поскъпването на картите за най-възрастните, правителството подготвя подкрепа за хората при използването на обществен транспорт. Това е ценно, когато хора, използвали карта за 23 лв, сега трябва да плащат по 50 лв или вместо хартиени талони за 1,20 лв, сега ще се купуват от шофьора билети по 2,00лв.

Но решението за по-чист въздух и по-малко задръставания е напълно безплатен редовен и комфортен градски транспорт. В момента транспортът на София струва по 300 млн. лв на година, от които едва 66 млн. лв. идват от билети и карти. Вместо приходите им да се увеличават, те се сгромолясват като за последните 3 г. са намалели с 30 млн. лв. Тоест всеки трети е спрял да използва градския транспорт.

Само със спиране на кражбите софиянци могат да ползват напълно БЕЗПЛАТЕН градски транспорт без това да струва и лев повече за общината и държавата. От 10 години в Талин придвижването е напълно безплатно, а сега цели малки държави като Люксембург и Малта направиха целия си обществен транспорт безплатен.

Лесно е и няма да е по-скъпо при едно друго и социално мислещо управление на София!”

Извън пожелателното говорене, за безплатния транспорт, забравете!

Това не само в София, а и в България, няма да се случи. Поради крадливия манталитет на всеки, влязъл във властта.

В нашата народопсихология е и мнителността, че онзи, който подозира друг в гепене и корупция, сам да е предразположен към това.

Омагьосан кръг, от който няма излаз и с градски транспорт.

Аделина Делийска
1321 0

Свързани новини

Водещи новини