Български кран, изпратен заради цистерните в Пирот, се е наклонил

  • 08 януари 2023 10:13

  • 1833
  • 1
Български кран, изпратен заради цистерните в Пирот, се е наклонил
© Кадър бТВ
Слушай новината Слушай новината

Сигнал за инцидент с българската техника, с която от вчера се работи по отстраняването на цистерните край Пирот, които излязоха от релси по Коледа. Ръководителят на българския екип Емил Симеонов заяви пред бТВ, че няма пострадали при накланяне на 50-тонен автокран.

Той добави, че става дума за технически проблем при поддаване на релсите.  Той ще бъде отстранен, след като се спре изпускане на амоняк от една от цистерните, които трябва да се преместят, каза още Симеонов и обясни, че няма да има забавяне на плана по преместване на цистерните. 

„В момента се извършва операция по вдигане и поставяне на дерайлиралите вагони цистерни върху релси и извеждането им от мястото на инцидента. По план график вчера трябваше да бъдат вдигнати две цистерни. Едната от тях трябваше да я поставим върху релси и да отиде в гара Пилот. Цистерната беше поставена върху релси и беше изтеглена с локомотив. Последва една много дълга и тежка операция в не добри условия. От втората цистерна, която е легнала върху земята, и трябваше да се изправи, имаше пропускане на амоняк. Работеше се изключително прецизно с много бавни темпове“, обясни Симеонов.

Той добави, че трябва да се направи допълнителен път за придвижване на крана.

„Днес по план график ние българската група с техниката нямаме работа и след като бъде източена цистерната, ще ни допуснат до мястото“, каза Симеонов.

Десислава Станева
1833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.08 | 14:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини