Сметката за вода изравни тази за ток

  • 07 януари 2023 08:37

  • 3136
  • 4
Сметката за вода изравни тази за ток
© Pixabay

Драстично поскъпване на водата от началото на годината. В някои региони в страната скокът е рекорден.

Най-скъпа вода ще плащат жителите на градовете Силистра, Разград и Смолян.

Това е факт след одобрените цени на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Голямо повишение на цената на водата в Кърджали, хората недоволстват

Рекордно е повишението в Силистра - 5,28 лв. с ДДС за кубик. В Разград водата ще струва 5,19 лв. за кубик. Жителите на Смолян ще купуват водата на цена 4,59 лв. за кубик. Навсякъде поредното увеличение бе посрещнато с недоволство.

Селиме Кючукова е от Кубрат. Живее само с дъщеря си. Сметките ѝ за ток и вода вече са почти изравнени. За да оцелее малкото ѝ домакинство тя ще трябва да затяга още колана.

Трудно смогват и останалите домакинства в разградска област, смята кметът на Кубрат Алкин Неби. Според градоначалника цената на водата не е социално поносима. Затова още при предходното увеличение на цената на водата, той я оспорил в съда. „С решение на Общински съвет бе прието да не се повишава цената на водата, защото като качество няма промяна, а имаме повишение. От тая гледна точка решихме да протестираме, но без резултат. Отговорът беше „Кметът не е страна”, каза пред Нова телевизия Неби. По думите му големият проблем е, че заради лошата преносна мрежа много вода изтича в канала, а пари за ремонти няма. 

Заради повишаващите се цени земеделските производители в региона правят собствени сондажи за напояване. В същото време зачестяват и кражбите на вода. През тази седмица полицаи от Кубрат установили, че 71-годишен мъж е използвал специфични приспособления, за да присъедини неправомерно къщата си към водопреносната мрежа.

Десислава Станева
3136 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.08 | 14:52

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2023.01.07 | 11:26

3
Докато сте оФце, ще ви грабят. Водата преди концесиите беше жълти стотинки. Скоро и за въздух ще плащате с напредване на дигитализацията.
Анонимен

2023.01.07 | 10:49

2
политиците ще им обещаят както винаги
Анонимен

2023.01.07 | 10:49

1
ще пият ракия

Добави коментар

Водещи новини