В Перник "падат глави" на общинари

  • 13 юли 2012 17:12

  • 721
  • 0
В Перник "падат глави" на общинари
©

Кметът на Перник Росица Янакиева разпореди две уволнения в общината заради несправяне с възстановителните дейности след земетресението от 22 май.

Потърпевшите са заместникът на Янакиева, отговарящ за инфраструктурата - Михаил Михайлов, както и главният инженер на общината, информира БТВ.

В мотивите си за прекратяване на трудовите им договори градоначалникът посочва, че подчинените й не са изпълнили успешно възложените им задачи и отговорности след най-тежкото бедствие в Перник за последните десетилетия. Росица Янакиева посочва, че е „взела решението, изцяло водена от стремежа си да защити обществения интерес”.

Само в началото на миналия месец пернишкият кмет увери, че възстановителните дейности по обществени и административни сгради върви по план. Тя обаче предупреди, че има голяма вероятност около 1000 нейни съграждани да останат без покрив наесен заради лошото състояние на няколко общински блокове след труса.

Янакиева посочи обаче, че градът има да извърви дълъг път до пълното си възстановяване от земетресението. Добрата новина е, че в дарителската сметка на общината са постъпили 170 000 лева – от фирми и граждани, съобщи по-рано кметът.

Десислава Станева
721 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини