Водещите новини! Спирането на огъня разкрива двуличието на Путин. Придобивали ли са имоти у нас санкционирани руснаци? (и още…)

  • 06 януари 2023 13:21

  • 641
  • 0
Водещите новини! Спирането на огъня разкрива двуличието на Путин. Придобивали ли са имоти у нас санкционирани руснаци? (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 януари   

 

Обявеното от руския президент Владимир Путин 36-часово спиране на огъня по случай православната Коледа разкрива двуличието му като военачалник и политик, пише испанският в. "Паис".

Решението на руския лидер, с което той цели да покаже уважението си към вярата и да демонстрира човечността си, е цинично, тъй като е едностранно. По тази причина то бе и незабавно отхвърлено от украинските власти. Говорител на Володимир Зеленски заяви ясно: спиране на огъня е възможно, само ако руските сили се изтеглят от окупираните украински територии.

Испански вестник: Обявеното от Путин спиране на огъня разкрива двуличието му

***

Прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) разпореди извършването на проверка за евентуално извършено престъпление от общ характер.

Ще се проверява разпространената в множество различни български медии информация, че граждани на Руската федерация, включени в различни санкционни списъци на Европейския съюз, САЩ и Великобритания, са придобили множество недвижими имоти на територията на страната, че юридически лица, спрямо които също са наложени санкции, също са придобили недвижима собственост, както и във връзка с публикации за наличието на неформални-паравоенни структури, действащи на територията на страната, за които има сведения, че се опитват да прокарват интереси против националната сигурност на Република България.

Прокуратурата нищи: Придобивали ли са имоти у нас руснаци, подлежащи на санкции?

***

Към настоящия момент са извършени множество действия по разследването, в това число разпити на свидетели, изземване на проектил, назначаване на балистична експертиза.

Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване извършителя на деянието.

Прокуратурата поема случая с простреляното куче в Перник

***

България чества 175 години от рождението на Христо Ботев.

175 години от рождението на Христо Ботев

***

Традиционният богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия беше отслужен днес във всички гарнизони на страната.

На церемония в София осветиха бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

***

Депутатите отхвърлиха декларацията на ПП

***

„Демократична България винаги е заявявала, че е разумен партньор и политическа партия. Можем да носим отговорност, ако тя ни бъде дадена".

Това каза депутатът от „Демократична България“ Илина Мутафчиева в ефира на Нова нюз.

Третият мандат е кризисен, хазартен и е необходимо да бъдат положени много усилия, каза тя.

ДБ: Третият мандат е хазартен и кризисен

***

Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран, но нека да видим в зала. Ще има много тежък дебат. Обнадежден съм, че декларацията може да бъде подкрепена. Това заяви в ефира на Нова телевизия Ивайло Мирчев от ДБ.

Мирчев (ДБ): Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини